Att köpa pudel

Undvik att köpa smuggelvalp!!

2018-06-27 21:14 #0 av: Amandla

Har du tankar på att köpa valp och tycker att det där med stamtavla inte är så viktigt? Läs det här så förstår du varför du ska välja en uppfödare som registrerar sina valpar i Svenska Kennelklubben (eller om det är utomlands, det landets kennelklubb).

https://www.skk.se/sv/nyheter/2018/6/kampanj-mot-hundsmuggling/

Ur artikeln:

Handeln med smuggelhundar upphör inte förrän hundköpare lär sig att förstå hur ett riktigt valpköp ska gå till. Så länge det finns köpare kommer det alltid att finnas hänsynslösa människor som utnyttjar människors godtrogenhet. Gör som 50 000 andra svenska valpköpare gör varje år och köp din valp av en SKK-registrerad uppfödare som tar ansvar och som alltid levererar den nya familjemedlemmen vid som minst 8 veckors ålder, med godkända papper och naturligtvis med ett aktuellt friskintyg utfärdat av veterinär. Den tryggheten är för din och valpens bästa.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2018-06-27 21:17 #1 av: Aleya

Nu kommer jag säkert få bannor men jag drar alltid åt mig öronen då jag ser även hundar som är från utlandet. Sk gatuhundar.
Det är inte alltid heller dom kommer hit under förhållanden som är ok.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-06-27 21:18 #2 av: MonicaLagerquist

 Vill man rädda en hund rädda en svensk hund.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-27 21:18 #3 av: Amandla

Det är en sund reaktion, Aleya! Såna hundar är inte alltid "äkta" gatuhundar, det finns valpfabriker utomlands som utnyttjar människors godtrogenhet och låter hundarna paras huller om buller och få valpkull efter valpkull efter valpkull... Storgråter

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2018-06-27 21:20 #4 av: Amandla

Precis, Monica! Det finns alltför många svenska hundar som behöver nya hem. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2018-06-27 21:25 #5 av: Aleya

#3 ja för jag har sett t o m här på ifokus annonser om "gatuhundar". Och jag kände direkt i magen att det var allt annat än ok.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-06-27 21:39 #6 av: Sindri

Jag  förstår inte heller hypen med att adoptera gatuhundar från andra länder. Här finns både hundar och katter som behöver nytt hem (säkert fler djur också).

Varför skall andra länder lösa t ex Spaniens problem med okastrerade hundar som springer lösa? Låt problemen vara kvar där så kanske det egna landet tar itu med det istället.

Anmäl
2018-06-27 21:41 #7 av: Amandla

#6 Jag håller helt med dig! Det är kanske så att de som "adopterar" gatuhundar känner sig snälla, att de gör en god gärning. Fattar inte varför det ska kallas för att adoptera, de _köper_ ju en hund Galenmen det ingår väl i det förmänskligande av djuren som vi ser i dagens samhälle. Nå, det är väl lite av en annan diskussion... 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.