Avel och uppfödning

uppfödare

2018-03-15 18:42 #0 av: hund_katt

Finns det någon uppfödare som riktar sig mer mot tävlingsgrenar m.m. än mot utställning? Tycker alla uppfödare verkar mest eller bara engagera sig i utställning.

Det bästa skulle vara om det är en uppfödare som tränar apportering med sina, det behöver inte vara praktisk jakt.

Tänker storpudeln då.

Anmäl
2018-03-16 15:15 #1 av: Amandla

Många ställer ut, absolut, men glöm inte att det ofta är de som därför syns mest. Det finns uppfödare som jobbar för att få fram arbetande pudlar, andra menar att det ofta hänger ihop med det rastypiska för pudeln (uppmärksam, energisk, social och glad, för att inte tala om intelligent), andra tror att arbetande pudlar blir för jobbiga och därför avlar de mot andra mål.  

Du kan ju kolla lite på listorna för årets arbetande pudlar på SPK:s hemsida (du hittar dem under Aktiviteter > välj gren > årets -pudel, och ta kontakt med de uppfödare som har hundar med där. 

Tyvärr funkar inte kalendern, den har krånglat länge, annars kunde du se olika slags aktiviteter där och kanske åka iväg på någon av dem. Nu får du istället gå in på de olika avdelningarnas sidor och se om de har något intressant på gång. Det är ofta en salig blandning av ägare och pudlar av de olika storlekarna och färgerna på aktiviteterna så det är ett bra tillfälle att kolla runt. 

En tredje idé är att du tar kontakt med valphänvisaren Christina Sohlman, hon har stora kunskaper om det mesta med pudel och ett stort kontaktnät. Du hittar hennes uppgifter på pudelklubbens sida. Klicka på Köpa pudel > valpar till salu.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2018-03-19 09:18 #2 av: hund_katt

Tack så mycket! Det var till stor hjälp :D

Anmäl
2018-03-19 11:15 #3 av: Amandla

Så lite så Glad

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.