Allmänt

Hur tål pudeln sommarvärme?

2017-07-11 15:01 #0 av: Helenablomman

Hej! Jag är ny medlem och har ännu inte skaffat hund men är väldigt sugen på pudel eller en labradoodle. Men vi håller också på att köpa sommarhus på Naxos. Naxos blir generellt inte varmare än ca 28 grader, så ungefär som en riktigt varm svensk sommar?

Om man är riktigt noga med vatten, skugga och avsvalkningsmöjligheter - tror ni att det är möjligt att vistas utomlands då med vovven?

Någon som har erfarenhet av att flyga med hunden utomlands?

Anmäl
2017-07-11 15:23 #1 av: [Roe Deer]

Jag har inte rest utomlands med min numera avlidna pudel, men under sommarmånaderna brukade vi ha honom kortklippt. Riktigt stilig blev han! =) Snagga men inte helt!

Anmäl
2017-07-11 22:55 #2 av: Amandla

Absolut kan en pudel trivas med att få följa med utomlands GladJag har en valpköpare som bor långa perioder i södra Europa, och hunden är med. Det går hur bra som helst Tummen uppHan är så liten att han får åka inne i kabinen. Större hundar måste åka i bur i fraktutrymmet. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2017-07-15 20:48 #3 av: [Forest]

Tror inte det är några problem för en hund i dom graderna. Vad man kan tänka på är gå när det är svalast morgon o senare på kvällen under dagen nöjer sig man med korta promenader/trädgårds kiss. Vi går inte på långa promenader nu när värmen har kommit asfalt och stenar blir ganska varma så vi väljer mer gräs o skogspromenader.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2017-07-15 20:53 #4 av: [Forest]

Missa flyg har inga erfarenheter själv. Men vänner som flyger ofta dom har små hundar som åker med som handbagage. Har inte hört att dom har haft svårt med flyga med dom.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2017-10-15 18:08 #5 av: Nessie von Loch

Sigge klarar inte av värme, han trivs bra mycket bättre i kyla. Fryser gör han inte om det inte är kallare än 10 minus, då fryser han om tassarna, men han blir lätt för varm trots att han rakas ned på sommrarna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.