Beteende

Äter harlortar

2017-04-16 13:31 #0 av: Molly13a

Min toypudel snart 6 månader har fått smak för harlortar. Har även ätit sjöfåfelbajs. Smittrisk? Hur ska man hinna undvika detta beteende?

Anmäl
2017-04-19 10:04 #1 av: [Forest]

Harpluttar säger jag är små godisar i skogen Skämtar Våra äter med mycket sånt som haren tappat även från rådjur älg är visst bra o rulla sig i om man heter Milli Skämtar Fågelbajs det kan dom tycka är intressant men jag tycker som du en fasligt massa äckligt i deras bajs, så där plockar jag mer upp våras hundars uppmärksamhet genom avleda dom med kom vi går o godis. Jag har även lagt till ursh. 

Vissa gillar att rulla sig i en del mindre otrevliga saker, ibland är dom mycket snabba på hitta något antingen att äta eller rulla sig i. Jag har vissa rundor jag undviker sommartid just för att folk går ut o skiter bakom träd/buskar och detta kan hundar tycka är riktiga fynd Kräks 

Mitt tips är avleda glad röst o belöna. Sen kan man räkna med att ibland är dom snabbare än vad man själv är Oskyldig

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2017-04-19 11:10 #2 av: Estelle13

Att äta harlortar är naturligt och innehåller bra enzymer, mina pudlar är dock väldigt kräsna så de äter inte det. Fågelskit skulle jag dock undvika att låta hunden äta, med tanke på smittorisker framförallt när det gäller flyttfåglar som är i andra länder där de har helt andra bakterier och smittor än här i Sverige.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.