Pälsvård

T60?

2017-03-20 20:28 #0 av: Haztparken

Har min Nyx i kontinental för jag ställer ut henne. Dock har vi på senaste tiden inte kommit någon vart riktigt på utställningar även om jag mest gör det för skojs skull så lägger man ju ändå ner tid och pengar och ibland är det ju då roligt om det går lite extra bra som sporre.

Nu är hon också parad och tanken är att tighta till frisyren inför valparna (om hon nu är dräktig).

Jag börjar dock fundera om om man kanske skulle klippa om henne i en T60?

Vad tror ni om det både gällande utställning och vid valpar?

Anmäl
2017-03-23 21:56 #1 av: [Nalle-]

T60 går ju sällan bäst på utställning, tycker det är synd för det är en himla snygg frisyr! Tror inte heller att en T60 är särskilt mycket mer lättskött än en kontinentalklippning, du får ju visserligen lite kortare päls men  betydligt större områden att föna när man inte slipper benen och rumpan. Ang valpar så lämnar jag det till någon annan att svara på, har för lite erfarenhet på det planet Skrattar

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2017-03-23 22:07 #2 av: Haztparken

#1 Tack för ditt svar! Var och klippte henne igår så vi diskuterade det en del.

Håller med om att det är synd att det inte går lika bra med en T60, tycker också det är en snygg frisyr!

Blev iaf en nedrakning till en grund för terrierklippning, valpar eller ej så vill jag fortsätta ställa ut kan jag göra det när pälsen på kroppen växt ut tillräckligt om sådär ett halvår annars så är det för tillfället mycket skönare för oss båda att slippa en massa pälsvård.

Tyvärr har hon en blekande gen iom en brun mamma som gör att hennes svarta färg tappat rätt mycket på sistone så är väl kanske inte så värt det även om hon är väldigt fin så är det inte så kul att åka ut pga färgen. 

Anmäl
2017-03-23 22:28 #3 av: Estelle13

Fast varför skulle de gå så mkt sämre med en t60, jag vet en massa pudlar både veteraner och yngre hundar som det gått bra för. Både Texas och Estelles pappor har ställts ut i t60 och båda blivit BIM. Estelles faster med t60 som dessutom är "blå" (svår färg inom utst har blivit BIR i t60 :) Estelles kullsyster blev BIM för nåt år sedan i t60. Så visst går det :)

Anmäl
2017-03-23 23:09 #4 av: Haztparken

#3 Ja vi säger inte att det inte går men bara att det vanligtvis inte går lika bra. Det upplever jag på dom flesta utställningar med undantag på veteraner. 

Anmäl
2017-03-24 07:43 #5 av: Estelle13

#4 Om du nu vet det så får du väl låta pälsen vara då om du vill ställa ut mer...
Ser egentligen ingen anledning till att klippa pälsen kortare bara för att hunden ska ha valpar.

Anmäl
2017-03-24 13:27 #6 av: Haztparken

#5 Fast som jag också skrivit att vi gör det mest för skojs skull så det betyder att hon inte måste vinna eller ha den populäraste klippningen.
Och som jag skrev innan så är hon klippt nu i en annan mindre populär klippning så det kvittar, var inte det inlägget handlade om.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.