Att köpa pudel

Sele eller halsband?

2017-01-07 22:03 #0 av: Jojjosan

Vore lite intressant att höra om ni använder sele eller halsband på era valpar? Vissa uppfödare skriver att sele sliter på lederna på ett annat sätt än koppel, medan jag vet om pudelägare som aldrig skulle sätta ett halsband på sina små valpar. Hur gör ni? :)

Anmäl
2017-01-08 18:37 #1 av: Illiana

Personligen gillar jag inte halsband men samtidigt så växer de ur selarna för fort och ska man ställa ut så sliter selar mer på pälsen. Så för mig blev det ändå halsband när han växte ur min förra hunds sele.

Jag har nu ett rundsytt läderhalsband med halvstryp (som är stort nog så det inte stryper alls). Jag tycker att det verkar vara skonsamt på pälsen och valpen verkar inte ha något emot det.

Anmäl
2017-01-08 20:51 #2 av: [Forest]

Vi köpte först en sele som var till kattunge en bred mjuk sele sen bytte vi till en större samma modell. Våra hundar har både sele och halsband, halsbandet till vardags sele i skogen men även i träning. Har breda halvstryp som är stora som 1 beskriver enkelt o sätta på och ta av 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.