Allmänt

Isklumpar på tassarna

2017-01-06 15:38 #0 av: Herseruds

Hej pudelexpertisen!
Är ju första vintern med pudel för mig. Efter senaste snöfallet har Nike besvär av isklumpar mellan trampdynorna när vi går, trots nyklippta tassar. Vi får stanna och pilla bort ofta.

Har ni något bra knep? Skor? Och i så fall, finns skor som sitter kvar i unghundstempo en mil i snöig skog?

Gamla spanieln klarade sig om jag bara höll kort, pudelpälsen verkar fungera annorlunda...
/Hanna och Nike

Anmäl
2017-01-08 13:21 #1 av: [Forest]

Detta är ett gissel med isklumpar det som ofta hjälper är att raka ner kort mellan/under tassarna. Skor det har jag inga än till mina då våra kom bort i flytten :C Men hade mjuka skor med kardborreband enkla att ta på satt på även i bus/spring. Jag satte på tryckknappar och knäppte på dom på overallerna på så vis visste jag att dom klara av buset i djupare snö :P Här är ett par skor som jag är lite smått nyfiken på eftersom dom har sula och mer hållbara http://www.goldendoodle.se/tag/skor/       men jag vet att det går att beställa skor som folk syr till sina draghundar och sitter dom på dessa hundar så bör dom även klara av en pudel i språng Skämtar

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2017-01-08 13:27 #2 av: [Forest]

Ett tips till om man vill sy så finns denna sida o kolla på här en som syr en massa till sina saluki    http://djurpyssel.ifokus.se/discussions/57829afcce12c46191006628-saker-till-saluki

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2017-02-05 12:27 #3 av: Herseruds

Hej, tack för svar! 😊

Har faktiskt funkar bra nu med kortare klippt och fet salva innan turen. Nysnö verkar vara värst, när den legat nån dag funkar det bättre.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.