Beteende

Dvärg och Toypudel Mentalitet

2016-12-18 17:37 #0 av: aliciablad

Hej!

Jag har en mellanpudel som fyller två till våren. Han är väldigt busig och aktiv, behöver minst en timmes rörelse per dag för att bli nöjd. Kort sagt är han mycket aktiv och rolig, men även gosig när han känner för det. Har även en 9 årig dvärgschnauzer. Men dagen när hon inte finns har jag funderat på att skaffa en dvärg eller toypudel. 

Det jag undrade var hur mentaliteten oftast är hos de mindre storlekarna och hur mycket motion behöver de oftast? Tror inte att jag skulle orka med två tokiga hundar! Skrattar

Anmäl
2016-12-18 18:39 #1 av: Amandla

Det varierar skulle jag vilja hävda även om mitt intryck är att mellisar ofta är mer krävande än de mindre, fast jag har träffat betydligt fler toyar och dvärgar. De mindre är  ju just små, det märks liksom inte så mycket när de busar inne som om en större drar igång. Motion tar de vad de får, du kan knappast trötta ut ens en toy genom promenader. Det är hjärnan som behöver mest Skämtar

Mina två  toyar leker mycket med varann dessutom, och gosar med varann så det är en fröjd att se Kär

Vill du ha en lugnare pudel så åk runt (på tävlingar och utställningar) och träffa lite olika tikar, och förstår tilltänkta hanar om det är möjligt, och fråga ägarna om deras hundars temperament.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2016-12-18 18:43 #2 av: Tjeja

Jag har personlig erfarenhet av två små dvärgpudlar den minsta på gränsen till toy.
Den ena skojade vi om att det var en jack russel i pudelpäls.
Hon hade enerverande envist jaktisinne för allt som var henes egen storlek eller mindre och rörde sig. Hon promenerade gladeligen upp till en mil om dagen och mer ibland och hade fortfarande energi kvar att busa.

Den andra var diametralt motsatt men dessa två vovvar var bästa vänner.
Den andra tittade förvånat med frågande blick vad detdär konstiga djuret var för något om hon stötte på allt från katter till marsvin o s v. Henne kunde man få släpa med sig på en kilometers kissrunda och när man vände hemmåt sprang hon i förväg och drog i kopplet istället. Hon ville vara nära nära hela tiden och glad om hon inte behövde gå längre rundor än att kissa rätt utanför dörren. Däremot kunde hon sprinta runt gården i rena lyckvarv emellanåt. Men tyckte helt klart att hemma är bäst.

Den första var nöjd med att hänga med på allt men lika nöjd att ligga kvar hemma själv en stund. Den andra demonstrerade surt och tydligt hur elak du var när du gick hemmifrån en stund. Om det så bara var för att slänga soporna.

Den första behövde stimmuleras mycket varje dag för att må bra. Den andra var lycklig bara hon fick vara nära sin favoritmänniska.
Den första äter allt som serveras och allt som rör sig om hon får chansen. Den andra är en finsmakare som bara äter "sitt" foder.

Båda var glada studsbollar när man kom hem och båda var riktiga gosegrisar även om den första var mer självständig än den andra.

Nu vet inte jag om deras personligheter o s v var "typiskt pudlar" för jag har bara erfarenhet av dessa två.
Men, med tanke på att de är så diametralt olika energimässigt och personlighetsmässigt på flera saker tänker jag att det beror alldeles på individ och troligtvis vilken linje de kommer ifrån.
Den andra, mindre var av utställnings kvalitet från linje med mycket vinster. Den första vet jag inte alls linjen på i utställningssammanhang utan hon var ren sällskapspudel från en sällskapslinje om man säger.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-12-18 19:10 #3 av: vallhund

Studera föräldradjurens BPH o/e MH.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-12-19 19:34 #4 av: aliciablad

Tack så jättmycket för bra svar!!

Anmäl
2016-12-19 19:56 #5 av: Tjeja

Små pudel som raser har jag svårt att tänka mig inte skulle passa dig om du vill ha en som inte måste ha långpromenader jämt för att må bra. Däremot behöver de ju mental stimulans, tänka och klura liksom.

Sedan handlar det mer om att hitta en linje med personlighet och temperament som man är intresserad av!

Hoppas svaren du fått hjälper dig i ditt sökande efter den "rätta" pudeln för dig!  HjärtaGlad

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-12-20 05:24 #6 av: aliciablad

Jadå, tack så mycket! En mindre pudel kommer garanterat få långa prommenader då jag har min mellan, men det jag vill ha är en son inte blir hysterisk om den inte får massor av motion, om ni förstår. Tack så mycket! 

Anmäl
2016-12-30 10:59 #7 av: [Forest]

6 Här har vi tre små pudlar alla av olika linjer. Här funkar alla tre av att man är sjuk i flera dagar utan klättra på väggarna. När jag var sjukskriven så fick man hitta på enklare mentala övningar, allt från gömma gottis inne i olika höjder så det vart lite klurigare :) Men även låta dom klura ut nya saker som dra i snöre för att fiska fram belöningen uppskattas. Jag tog kortare svängar och husse tog dom lägre promenaderna.  Mitt tips är var ärlig mot uppfödaren säg att du inte är ute efter någon hjärnmaskin utan mer ute  efter en lugn bra kompis, givetvis ska det vara sunda linjer men bra seriös uppfödare strävar efter friska valpar då är även den mentala biten inräknad. Sen brukar kan uppfödare ha flera generationer så man kan träffa mor-far-mormor-mostrar osv där efter kan man se lite hur dom beter sig Skämtar Jag tror på att en mindre pudel skulle passa dig fint lycka till, tips är hör med din egna uppfödare till mellanpudeln för kanske denna kan tipsa dig om en passande uppfödare Glad

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.