Beteende

Grov separationsångest..

2016-08-18 01:22 #0 av: MariaMah

Hej, har en pudelmix som inte blivit så "tränad" av sina tidigare ägare och en av hans (många hahaGäspar) "problem" är hans grova separationsångest.

Han är 2 år men valpig som attan.

Han får panik bara jag knyter fast honom en meter från mig, även om jag stannar kvar.

Testade förut att knyta fast honom drygt en meter från mig medans jag satt ute i skogen(i ca en o en halv timme) ändå så skulle han skälla, gny och yla som en galning hela tiden, han gav ju upp tillslut men det hjälpte inte alls att försöka vänta ut det och belöna hans tystnad.

Han skäller och gnyr även om jag lämnar honom i mitt rum med öppen dörr även om jag bara är i rummet utanför.

Kan inte ha en panikskällande hund på kvällarna, han mår ju inte bra av det heller...

Har någon något bra tips om någon övning eller något man kan göra för att lugna ner eller träna bort detta?

Tusen tack!!

Anmäl
2016-08-18 10:18 #1 av: [Forest]

Tagentbordet ar konstigt hoppas du ando forstar vad jag skriver. Att ta en omplaceringshund kan vara en del jobb med att forma dom dit man vill. Vi har sjalva fatt lagga ner en massa arbeten pa fa varan ena hund kara av just det du beskriver. Ensamtraningen fick vi borja om helt med hjalp av en kvinna har inne pa forumet Maja2 heter hon fick vi hjalp. Det gick ut pa att forst ga ut stanga dorren i 5 minuter jobba med detta 3 till 4 ganger per dag. Sen utoka tiden med lite dok inte da det vart for stort bakslag. Det tog oss lang tid men det ar nogot man far rakna med nar man skaffar hund. 1 ar efter vart hos oss fixa hon 2 timmar utan att nogon av oss var hemma vi har fler hundar samt katt, hon sag dom inte som trygghet som hon ser pa oss. Efter 2 ar klara hon 5 tim vi har alltid haft dagmattar aven detta vart en traning att lara sig vara borta fran oss. Sen kan jag varmt rek att man gar kurs att ge sin hund mer sjalvkansla och vaxa av fa  en massa berom samt ha kul med att fa ett arbete. Balanstraning och spara har starkt henne nogot enormt. 

Hur funkar det om du bara star eller sitter stilla med koppel pa honom, gnyr och later han aven da 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2016-09-01 05:58 #2 av: MariaMah

Ja det gör han, trodde det berodde på för lite aktivering/promenader, men han lider inte direkt av för lite av något av dessa... 

Anmäl
2016-09-01 08:47 #3 av: [Forest]

Hur länge har du haft honom? 

Har du hundvakt att ta till om det skulle behövas? 

Här kanske du kan hitta lite tips jag tycker det låter som han har svårt att koppla av, därför har han svårt att vara själv.   http://www.agria.se/hund/artiklar/aktivering-och-traning/hitta-hundens-pa-och-avknapp/

Har du provat med att stäna din dörr helt? Hur går det då? 

Vad får han för mat? Varför jag frågar är för själva har vi märkt stor skillnad på stressen när vi uteslut torrfoder med majs.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2016-09-21 18:02 #4 av: Maleficum

Jag skulle rekommendera dig att lyssna på hundpoddens avsnitt om separationsångest! Har själv en puff/pudelblandning på 14 år som flytta in hos mig för ca 2,5 år sedan som alltid haft separationsångest och har nu börjat med några av tipsen man får (speciellt tipsen man får av Eva Bodfäldt). Nu tex får han enbart sin mat under träning uppdelat på fyra gånger om dagen (egentligen kan och kanske bör man göra det oftare men har en del andra djur som också vill ha sin uppmärksamhet och träning så det får räcka). Nu har vi kommit så långt att han kan sitta i badrummet bakom stängd dörr medan jag går och gömmer maten och han sitter där iallafall 10 minuter och han springer själv in där jätteglad och sätter sig på sin "björnfäll" för att vänta när jag tar fram och fixar med maten.

http://gurgin.libsyn.com/varfr-uppstr-separationsngest
http://gurgin.libsyn.com/om-seperationsngest-med-eva-bodfldt

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.