Att köpa pudel

Vad "frakta" hem ny valp i?

2016-04-29 17:08 #0 av: Nymphadora

Vi ska hämta en fantastisk liten toypudelkille om tre veckor och ska resa kommunalt i cirka 30 min med honom för att komma hem. Hur rekommenderar ni att vi tar med oss honom, så att han känner sig så trygg och outsatt som möjligt? Mjuk bärväska så att han är skyddad men vi ändå kan känna honom? Gömd innanför tröjan??

Det enda vi har i dagsläget är en resebur i hårdplast och det känns för opersonligt och läskigt för lillgrabben.

Tacksam för alla tips!

Anmäl
2016-04-29 17:10 #1 av: Fridaaaa

Absolut inte lös om ni vill tänka på hans säkerthet.
Utan sele fast i bilbälte eller transportbur :)

Närjag tog hem Roxy, tog ca 30 min, då var hon i en gallertransport bredvid mig, så kunde prata med henne om det behövdes. Men hon slocknade efter 5 min xD

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2016-04-29 17:15 #2 av: Achatina

Skulle köra på den i hårdplast men med ett mjukt (tvättbart) underlag. Sätt upp buren på sätet bredvid/mitt emot så att valpen ser dig. Gör resan rolig och positiv även om resesättet är tråkigt i övrigt. 

När jag tog hem min första valp spydde han flera gånger på väg hem. Och den andra valpen mådde illa hela vägen från uppfödaren. Båda älskade att åka bil som vuxna men just första färden brukar kunna vara lite dramatisk. 

Anmäl
2016-04-29 17:40 #3 av: kalindas

Transportburen i hårdplast låter bra. 
Bädda mjuk och tryggt till den där. Kör ni bil så sätt den i baksätet och fäst den i bältet. Sen kan en av er sitta där bak, jämte buren och hålla in fingrarna genom gallret.  Då sitter valpen tryggt och säkert!
Mår den illa så får man bara ta det lugnt och inte göra för stor affär av det.
Annars låt den bara ligga i buren och koppla av, med er som tryggheten jämte. Glad

Anmäl
2016-04-29 21:35 #4 av: [Forest]

Vad roligt Glad Jag åkte buss när Enja var liten och första gången fick hon sitta i min famn sen vart det bur och nu mera är det sele dom få gånger vi åker. Glad Gör det du tycker känns bäst för dig och valpen, vi bor i liten håla så här trängs man inte alls i vare sig på bussen eller tåget Skämtar

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2016-04-30 10:11 #5 av: Nymphadora

Det är kommunalt som gäller, och vi bor i Stockholm så det kan vara mycket folk på tåget. Det lutar åt att vi kör transportburen i plast med mjuk filt i. Och så håller vi buren i knäet, så att han känner att vi är nära.

Tack alla!

Anmäl
2016-04-30 11:50 #6 av: Amandla

Låter bra med en bur som inte är för öppen,  inte bara för valpens skull utan så inte "alla" ser den ursöta lilla valpen och bara måste klappa SkämtarLycka till!

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.