Pälsvård

Hur många timmars pälsvård i veckan?

2015-12-04 22:48 #0 av: axa

Hur många timmars pälsvård i veckan lägger du på din pudel och vad för klippning har din pudel just nu (storlek på pudel är även ett plus att veta för intresserade)?

Anmäl
2015-12-07 08:41 #1 av: Catta-

Har en storpudel med "sportklippning". typ väldigt stram t60. Lägger inte mycket tid alls. 0-3h beroende på om jag badar eller inte den veckan. Brukar bada ca 1ggr/mån. Annars borstar jag bara ur tovor vid behov, vilket inte tar alls lång tid.

Anmäl
2015-12-27 22:57 #2 av: Spöket

Vi håller vår kortklippt, klipper henne ca var 6-8:e vecka och det tar ca en timme + badning... Thats it.

Anmäl
2016-01-01 15:48 #3 av: [Nalle-]

Ingenting alls varje vecka för oss Skrattar Försöker raka nosen och tassarna varannan vecka men ofta kan det dröja mer än så. Badar honom en gång i månaden ungefär och då borstar jag ut pälsen dagen innan (tar kanske 30 minuter beroende på längd) och när jag badar så fönar jag ju också och oftast klipper jag. Ibland hoppar jag över klippningen om han har en väldigt kort frisyr och putsar bara lite i nacken och hättan. Bad + fön + klippning tar kanske... 3-4 timmar? Beroende på hur mycket päls han har just då. Såhär ser han ut just nu, men lite mer vildvuxet. 

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2016-01-04 14:37 #4 av: TjockaBerta

Jag har en nerklippt dvärgpudel. Två gånger i veckan borstar jag ut hela pälsen det tar ca 30 minuter. Varannan var tredje vecka schamponerar jag och fönar pälsen. Totalt tar det ca 60 minuter. Var tredje veckan putsar jag nos och tassar mm. Det tar 30 minuter till. Sen lämnar jag bort honom för nerklippning var tredje månad. Det tar 3,5 timmar ungefär. 

Jag tycker att det är ganska mycket jobb för att han ska se välskött ut. 

Anmäl
2016-01-04 20:57 #5 av: Amandla

Mina är nerklippta men med några cm päls på benen. De badas och klipps var fjärde vecka ungefär, det tar max två timmar för hela rubbet per hund (toy och dvärg). Däremellan lägger jag kanske 20 minuter en gång på var hund för att raka nos mm och jag borstar dem. Inte ens en timme per vecka i snitt för två pudlar tillsammans. Helt okej Glad Klorna klipps en gång i veckan, men det är ju inte riktigt pälsvård...

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2016-01-05 11:30 #6 av: 5ara

För några månader sedan rakade jag ner min storpudel väldigt kort så pälsvården har verkligen varit minimal sen dess. Jag klipper nos och tassar varannan vecka ungefär och det tar en halvtimme. Badat har jag i och för sig gjort men vet inte riktigt om det kan klassas som enbart pälsvård eftersom det varit på grund av att han rullat sig i koskitLipar Eftersom pälsen varit så kort har det ju dock inte funnits något behov av att föna så det har ändå gått fort. Jag skulle uppskatta att under den här kortklippta perioden har jag lagt max en halvtimme i veckan på pälsvård med bad inkluderat.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.