Beteende

Era förväntningar när ni skaffade pudel

2015-11-21 11:57 #0 av: axa

När ni skaffade pudel, var er pudel då som ni hade tänkt er? 

Min lilla hade vi planerat till mycket träning och tävling, men hon är alldeles för lugn. Hon har inte drivet som krävs för att kunna tävla. Även om hon är duktig inom det mesta så tröttnar hon lätt och tar allt i sin takt. Lugn som  en filbunke är hon. Annars tycker jag hon är som vi hoppats på och planerat efter. 

Anmäl
2015-11-28 01:18 #1 av: sallad

När vi fick avliva vår dansk-svenska gårdshund så bestämde sig mina föräldrar för att köpa en storpudel. Fy, tänkte jag, en pudel? Men jag och Akira blev bästisar på direkten. Alla hyss hon kan har jag lärt henne. Oskyldig Hon har charmat många med sin babian-look, och att min familj köpte pudel, är det bästa vi gjort. Långt över förväntningarna. 

Anmäl
2015-11-30 17:59 #2 av: [Nalle-]

I mina ögon är min storpudel i det närmaste perfekt. Jag ville ha en sällskapshund som jag kunde testa på flera olika hundsporter med, och det fick jag ju absolut! Vi har hunnit med att både träna en hel del och även startat i några tävlingar och jag blir bara allt mer biten av hundsport. Tanken var väl egentligen att vi skulle satsa mest på lydnaden men det är brukset jag fastnat mest för. 

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2015-12-01 09:08 #3 av: Catta-

Jag ville ha en aktiv sällskapshund och det var precis det jag fick! :) hon älskar att vara ute på äventyr och träna rallylydnad men de perioder jag mår dåligt och bara vill ligga på soffan i en vecka, ligger hon där med mig som att det är det bästa någonsin.

Anmäl
2015-12-01 09:37 #4 av: [Forest]

Uppvuxen med mellanpudel så jag hoppades få en glad aktiv familjehund som gillar vara med. Nu har vi tre, alla är vad man kan önska sig glada små kompisar som uppskattar vara med, även när det kommer till aktivitet/träning. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-12-07 12:28 #5 av: wesdi

Hm... njä lite färgad av hur avel oftast bedrivs på jakthundsraser (uppvuxen med jakthundar) så... blev jag förvånad över att pudlar (i alla fall då 1997) så sällan meriterades i något annat än utställning. Att många avelsdjur "bara" var utställningshundar.  Mentalitet mm verkade man inte behöva ha opartiska ögon på, det fixade man själv.. däremot utseende då krävdes opartiska ögon Skämtar.

Jag var nog inte fullt påläst på pudel helt enkelt.

Nå nu beror det naturligtvis på vad man som ägare har för önskemål, vilka intressen man har med hund.  Nöjd med de pudlar jag haft och den jag har. Arbetsvilliga, mentalt stabila.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.