Pälsvård

ålder vid första klippning

2015-09-10 23:13 #0 av: sheena_th

Har en liten pudelvalp på 15 veckor och undrar när jag kan ta henne till hundfrissan och klippa hennes. var hos en här i rumänien som sade att hunden inte skulle dushas eller klippas på kroppen görens hon va 6 månader sp klippte bara i ansikte, tassar och rumpa.

Men har märkt att hon blir väldigt smutsig och lerig på benen. Jag kommer hem och tvättar henne i sinken men då blir hon kall.

Ska jag klippa henne ändå eller bör jag vänta tills hon blir äldre?

Hon ser ut så här nu

Anmäl
2015-09-11 07:47 #1 av: poodlelicious

Konstigt råd! Tvärtom se till att bada och vänja vid pälsvård nu när hon är liten. Du kan absolut klippa redan nu om du vill. 

Anmäl
2015-09-11 10:19 #2 av: wesdi

Klippa kan göras tidigt. Bada... många gånger räcker det med att skölja med vatten särskilt om det gäller leriga ben och liknande.

Anmäl
2015-09-11 11:30 #3 av: sheena_th

Tack för svaren, det var det jag hade läst. Får säga till henne att klippa.

Det är lite annorlunda här i rumänien har jag märkt, hon i djur affären var jätte förvånad över att jag tog ut min sötnos på promenader i regnet men det är väll inte konstigt?

Anmäl
2015-09-11 14:53 #4 av: Amandla

Som jag skrev i den andra tråden (vilken det nu var?), självklart behöver hunden gå ut även om det regnar. Sätt på henne ett täcke om hon fryser.

Vänj henne vid allt du kan! När jag har valpar så brukar jag ha dem i knät, smeker, petar, kliar, överallt jag kommer åt, som på klor, tänder, i öron, ja allt du kan komma på. Lär hunden att stå på ett bord, belöna när hon fortfarande står där så hon förstår att det är bordet som är trevligt att vara på och inte att få komma ner på golvet.

Bada henne så ofta du tycker det behövs, en gång i veckan kan vara bra i början just för att lära henne. Använd ett milt hundschampo och balsam, skölj noga, och skölj igen. Handdukstorka funkar så länge hon inte har så lång päls, men bäst är att använda en fön för då blir hon fort varm och torr igen. 

Det finns en kategori som heter Pälsvård, där hittar du trådar med många bra tips! 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-09-11 17:16 #5 av: sheena_th

Tack ska kolla lite extra på allt, har köpt en regnjacka som fungerade utmärkt!!!

Anmäl
2015-09-12 18:16 #6 av: [Forest]

Oj vilken goding du har Kär Tycker du fått bra svar. Här badade vi 2 gånger i månaden för att Enja skulle lära sig den hanteringen, vi klippte hennes nos,rumpa/svans. Tassarna var för pilligt för mig på små valptassar men hon klipptes hos uppfödaren ganska ofta. Tycker du fått konstiga råd för det är helt tvärtom vad vi fått eller gjort med våra Skämtar

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl