Allmänt

SKK om världsutställningen i Kina

2015-08-14 19:21 #0 av: Amandla

http://www.skk.se/PageFiles/40592/SKKs-stallningstagande-WDS2019.pdf

Det här är bättre än jag vågade hoppas på!! SKK tar ställning klart och tydligt emot att världsutställningen ska hållas i Kina 2019, och stöttar NKK fullt ut.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-08-14 21:24 #1 av: [Endless21]

Bra! Är så förbannat trött på Kina och deras usla djurhållning vad gäller hundar. Det är ett land jag aldrig kommer att besöka!

Anmäl
2015-08-15 08:53 #2 av: [Forest]

Mycket bra får hoppas att fler stöttar och står på sig så det kanske blir annat land  Tummen upp

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-08-15 12:32 #3 av: Amandla

Risken finns att FCI vägrar ge med sig, och NKK och SKK går ur. Det är inget måste att vara med i FCI, se på Storbritannien och Irland, de klarar sig fint på egen hand. 

Men systemet i FCI med "ett medlemsland - en röst" är ju galet, välrenommerade länder som Sverige och Norge, som varit med länge och har stora kunskaper om hundar, har inte mer vägande röster än länder med precis nystartade kennelklubbar som då t.ex. Kina.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-08-18 11:25 #4 av: [spetsen]

Vad skulle det innebära om SKK blir "utkastade" från FCI? 

Anmäl
2015-08-18 13:51 #5 av: Amandla

#4 Förmodligen att SKK ihop med NKK (och andra som stöttar samma fråga gissar jag) startar en egen högre organisation, ungefär som det redan är i USA, och Storbritannien. Det innebär ingen större skillnad för oss gräsrötter, men vår kennelklubb får större inflytande på de beslut som tas. 

Sverige har en lång tradition med stambokförda och hälsoundersökta hundar ihop med ett utförligt regelverk för både hundhållning, uppfödning och tävling.  Så stort som FCI har blivit nu med ett antal nya kennelklubbar som saknar motsvarande traditioner (som Kina) samtidigt som varje land - även de nya oerfarna, har en röst så försvinner Sverige så att säga i mängden... på många sätt vore det inte så dumt med en ny organisation. Blir spännande att följa utveckligen tycker jag.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-08-24 20:56 #6 av: vallhund

#5 Hur många skulle fortsätta vara med i SKK om man inte kunde jaga internationella cert o championat? Hur många skulle ställa ut? SKKs huvudsakliga inkomster grundar sig tävlingsavgifter. Det skulle även leda till att avelsbasen reducerades kraftigt för samtliga av de raser som reggas i SKK.

Att jämföra med UK o  Amerika går inte att göra då de båda har nationella klubbar som har samarbetsavtal med FCI, nämligen UKC samt AKC.

SKK kan ju drömma om att få tillstånd ett sådant avtal om de lämnar FCI.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-08-27 19:41 #7 av: Amandla

Nu har Finska Kennelklubben också visat sitt stöd för NKK:

http://web2.nkk.no/no/nyheter/Finsk+st%C3%B8tte+i+kampen+for+hundevelferd.b7C_wlzQ0t.ips

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.