Foder

Vad äter era pudlar?

2015-08-10 14:23 #0 av: [Nalle-]

Jag är matte till en väldigt matkräsen jycke, vilket inte verkar vara något helt ovanligt för rasen Skämtar Är nu i valet och kvalet om jag ska byta foder ytterligare en gång, och funderar på vad ni ger för mat till era pudlar? 

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2015-08-10 14:40 #1 av: Amandla

Albin äter ALLT, utan urskiljning. Kastrering och Cushings har haft den effekten på honom, så det gäller att se upp... han får inte äta torrfoder i skål för då inhalerar han dem, han äter toapappersrullar och spånplattebitar som lossnat från ett gammalt ikea-skrivbord Yrarför att inte tala om sånt som vantar och strumpor, OM de har fått dem för att leka med. Han snor inte kläder, guskelov.

Pixie är på g att löpa och kräver högljutt att få sin mat NUUUU!!! 

Nå, det var väl inte riktigt svar på din fråga, men okej, here we go kort och koncist:

50/50 av Vom og Hundemat, fruset färskfoder och Acana torrfoder. Ibland i samma mål, ibland morgon respektive kväll. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-08-10 21:17 #2 av: Anterrabae

Har ganska nyss gått över till four friends Derma Care. Det har gjort att han blivit av med mycket av hudklådan, samt att jag fått en superpigg liten herre :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-08-10 23:14 #3 av: 5ara

Här bjuds det VoH av olika smaker tillsammans med lite av ett torrfoder som heter Hypoallergenic från 1:st Choice. Det har varit lite struligt med foder för att han lätt blir lös i magen och är ganska kräsen. Orijen älskade han men magen blev aldrig tillräckligt stabil för att jag skulle vilja fortsätta med det trots att jag försökte relativt länge. Så småningom hittade jag detta allergifoder som funkat jättebra men det har han tröttnat på så jag har sakta gått över till VoH som till min glädje fungerat jättebra förutom att han blir lite för hård i magen. Därför blandar jag i lite av torrfodret och det slinker ner utan problem när det rörts ihop med den goda färskfoder-geggan Glad

Efter att han blev stabil i magen av allergifodret kan han äta annat smått och gott utan att magen hamnar ur balans vilket är jätteskönt för att jag slipper vara supernoga med vad för godis och liknande han får. En klick leverpastej är ju inte helt fel någon gång ibland och att få äta upp skanken efter avklarat spår är ju livetLipar

Anmäl
2015-08-11 12:35 #4 av: TjockaBerta

Min hund äter Bozita på burk. Han kräks upp torrfoder och han får ont i magen av färskfoder. Tyvärr

Anmäl
2015-08-13 11:35 #5 av: [Forest]

Acana small breed som torrfoder och Voh då är det kyckling,kyckling och ris som vi ger. varför vi valt att ge både och är för att hundarna framförallt Milli och Enja ständigt gick ute o leta annat mindre trevligt då dom var mer hungriga. Att öka färskfodret var uteslutet för dom inte ska öka i vikten, vart det skaffa torrfoder. Acana har våra ratat innan men husse lyckades köpa fel men pricka rätt enligt dom så vi har helt enkelt valt att fortsätta ge den och inte orijen som vi innan gav. Dom får nu var annan dag något rått ben med kött av olika djursorter.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-08-13 12:40 #6 av: Amandla

#5 Då äter våra hundar ganska lika, jag glömde skriva att de får råa ben av olika slag 2-3 gånger i veckan Glad

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-08-13 12:45 #7 av: Catta-

Jag har haft stora problem med att få luna att äta nått foder längre tid. Har testat hur många märken som helst känns det som. Nu får hon VOH till frukost och Royal canin på kvällen. När torrfoderpåsen är slut ska jag övergå till enbart VOH. Hon brukar även få lite broskben och liknande ibland.

Anmäl
2015-08-15 08:52 #8 av: [Forest]

6 ;) Ben ger vi mer av nu då vi får en del av en som styckar, nu har det vart ben från får. Så varannan dag ger jag tycker våra äter mer eller mindre bara det goda så vi rensar ut ben med jämna mellanrum.  Rensningen brukar ske när husse lagt till en svårdom på antigen hittat ett ben som Milli försökt gömma under husses kudde eller täcke eller så har han trampat på ett Skämtar

7 Enja har alltid ratat torrfoder det var just den acanan för små hundar som passa hennes smak. Så mycket som vi pysslat med alla sorter och haft alltid 3 olika torrfoder för byta varje dag gjorde att jag verkligen tröttna på fjanta. Vi gjorde som du börja ge enbart färskfoder + ben men var inte hållbart eftersom hon gick ute och leta egen mat. (egen mat som kattskit, vi har katt så kattlådan var helt plötsligt bajsfri) Illamående Hoppas att Luna håller sig mättare än vad våra lyckas göra på bara färskfoder och ben. Cool

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-08-15 13:36 #9 av: MaritaBo

Barf! Min lilla pudel var riktigt kräsen fram till han var 9 månader gammal. Men nu äter han det mesta och lite "konstiga" saker som haricot verts, musslor från pizza, som han kan få smaka ibland.

Anmäl
2015-08-15 14:05 #10 av: Amandla

Skönt att höra, Marita! Jag minns hur han krånglade. Kul att se dig igen här Glad

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-08-15 19:16 #11 av: KitoBonito

Min tjej äter också BARF. :) Superkul är det!

Anmäl
2015-08-16 18:37 #12 av: Haztparken

Min äldsta åt sådär halvkasst utav sitt torrfoder, oavsett märke.

Sen övergick jag till VoH och hon började äta med glädje! Hon är riktigt matglad i allt, förutom torrfoder som mat (som godis nu funkar toppen).

Min andra storpudel Nyx äter allt som bjuds på, ett riktigt litet matvrak! Nu har hon alltid fått äta färskfoder men smakat torrfoder har hon fått gjort.

Men eftersom VoH blev så dyrt till två stora hundar så gick jag över till färskfodret Klass istället. Lite sämre innehåll än VoH men fortfarande mycket bättre än torrfoder! Ungefär hälften så dyrt som VoH också.

Anmäl
2015-09-24 23:17 #13 av: MaritaBo

Tack Amandla, tittar in här då och då! ;) Ja, Zatang var verkligen krånglig med maten,Galen men nu äter han med mer glädje och det är otroligt skönt.  

Jag rekommenderar verkligen färskfoder alt. Barf och variera mycket om ni har en hund som tröttnar lätt. Så fick jag göra för att få i kräsenpannan något i alla fall, tills han helt plötsligt bestämde sig för att äta som en normal hund. Glad

Anmäl
2015-09-24 23:26 #14 av: [Patricia1993]

Mina pudlar äter voh och standardt och även råa ben då och då. Kräsna är dom båda två men färskfoder och råa ben går alltid ner 👍

Anmäl
2015-09-24 23:28 #15 av: [Patricia1993]

Nalle- vilket foder ger du din pudel då? :-)

Anmäl
2015-09-25 12:42 #16 av: [Nalle-]

Intressant att läsa era svar!

Min går på RC, högenergi. Han har också ätit Standardt och Magnussons tidigare. Har vid två olika tillfällen försökt gå över till färskfoder, men han äter det i början och sedan blir han less. Slutar med att jag får slänga så mycket av färskfodret för att han inte äter det, så då får det bli torrfoder som inte blir dåligt på samma sätt. Brukar dock toppa med färskfoder eller något annat gott, men får byta nästan varje dag för att han inte ska bli less och rata det. 

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2015-09-25 23:46 #17 av: reverse

Gaia råfodras, liksom min aussie. Hon kan få för sig att rata mat (särskilt nu under löp är hon hopplöst osugen på mat, jag blir galen...) men jag har märkt att hon tenderar äta på natten, så jag serverar ett mål när vi går och lägger oss, som får stå i närheten av hennes bädd. Oftast är det tomt på morgonen. Sedan får hon i sig lite under dagen via aktiveringsleksak och liknande.

Bilden visar hur en matskål kan se ut för Gaia. Kycklingvinge, en nötköttmix med muskelputs och inälvor, (bland annat lever), en ägghalva samt några blåbär och hallon från våra egna snår och skogarna omkring - mest för att pigga upp lite. Båda hundarna plockar ibland själva från buskar och ris. Lipar

Anmäl
2015-09-29 12:13 #18 av: wesdi

Hundarna råfodras (BARFas), ända sedan resp kom hem som valp till oss.

Anmäl
2015-09-29 19:25 #19 av: AnnaDante

Här ger vi färskfoder (Vom) och varvar med lite Acana. Någon annan som har problem med hård avföring av färskfoder??

Anmäl
2015-09-30 08:03 #20 av: axa

Här är man matte till en knepig pudel, hon kan vägra äta det man tror ska vara uppskattat och sedan hellre äta hårt hästgodis. Men hon äter inte torrfoder. BARFs 'köttbullar' är en riktig hit och det är vad som bjuds på här hemma. 

Anmäl
2015-10-01 10:13 #21 av: MaritaBo

#19 Avföringen, när man råfodrar brukar bli hårdare än när man utfodrar med torrfoder. Dock vill jag minnas att VoH (Vom - dumt namn eftersom det är en mage från idisslare) har ganska mycket ben i sina produkter, så om det är ett problem för just din hund så kan du ju sätta till lite rent kött.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.