2015-05-26 14:50 #0 av: Amandla

På pudel.ifokus gäller de allmänna regler för ifokus som ALLA förbundit sig att följa då de blev medlemmar på nätverket ifokus. De allmänna reglerna finns längst ner på varenda sida på varje sajt på hela ifokus, så de är lätta att hitta!

Dessutom gäller följande skrivregler:

 1. Privatpersoner får sälja enstaka saker, men om det handlar om många saker eller kan ses som reklam från affärsverksamhet så SKA sajtvärden först tillfrågas. Spam är inte tillåtet. När du fått dina saker sålda, kontakta sajtvärd eller medarbetare så tar vi bort din annons, vi vill ha pudel.ifokus aktuellt!

 2. Försäljning av pudlar och hundtillbehör är tillåtna på sajten. Vill du annonsera om något annat måste du fråga sajtvärden om tillåtelse. När du fått din hund/dina saker sålda, kontakta sajtvärd eller medarbetare så tar vi bort din annons, vi vill hasajten uppdaterad! VIKTIGT: se punkt 4!

 3. Diskussioner om olika uppfödare/kennlar är tillåtna ENBART om det är positiva saker man tar upp, allt negativt tas omedelbart bort med tanke på de lagar om förtal och ärekränkning vi har i Sverige. Vill man ändå berätta för någon så ska det ske i pm.

 4. Då sajtvärden är medlem i SKK så får hon enbart stödja renrasig avel med SKK-registrerade hundar, alltså kommer eventuell rådgivning inom området avel endast att få ges till uppfödare av SKK-reggade pudlar. Trådar och inlägg som bryter mot detta eller gör reklam för icke registrerade valpar och vuxna hundar, = blandraser, får ej förekomma utan tas bort omedelbart.

 5. Sajtvärd och medarbetare har tolkningsföreträde vilket innebär att det är de som avgör hur reglerna ska tolkas, de har också rätt att ta bort trådar och inlägg som inte anses tillföra sajten något. Om man anser att sajtvärden eller någon medarbetare tolkat reglerna fel ska det tas upp med sajtvärden i ett pm, inte i någon tråd.

  --------------------------------------------------------------------------------------------

Du godkänner att:

 • Sajten publicerar det material du bidrar med. Sajten förbehåller sig även rätten att redigera innehållet. 

 • Vi tar inte bort inlägg i efterhand om inte särskilt beaktningsvärda förhållanden råder. Tänk dig alltså för innan du publicerar dina inlägg! Undantag för annonser som ska tas bort när de är inaktuella, se punkterna 1 och 2 ovan.


       ----------------------------------------------------------------------------------------------


Tänk på att:

 • Använd sajtens sökmotor  innan du ställer en fråga, den kan mycket väl ha varit uppe tidigare.

 • Bemöt andra som du själv vill bli bemött. Behöver jag ens säga mer? Läs gärna artikeln Att diskutera på internet
  http://pudel.ifokus.se/articles/5128e7c6ce12c457e6042842-att-diskutera-pa-internet?5128e7a8ce12c430a9009d20-1

 • Publicera trådarna i rätt kategori. Då blir det mycket lättare för sajtvärd,  medarbetare, medlemmar och dig själv att hitta inlägget igen.

 • Tydliga rubriker ska användas, det vill säga att det ska stå vad inlägget handlar om som pälsvård, träning osv och det är väldigt bra om ordet pudel finns med. Detta för att pudel.ifokus ska komma högt upp i sökmotorerna och därmed locka hit fler besökare. Sajtvärd och medarbetare kommer att ändra de rubriker som behöver förtydligas.