Avel och uppfödning

Pudeltik orolig för nyfödd valp

2015-02-08 01:35 #0 av: Brullebro

Hejsan! Min dvärgpudeltik fick fem fina små valpar i torsdags, en var mycket mindre men ändå stark. Igårkväll upptäckte jag att han var klen och kall, satte honom på bröstet och höll honom varm, gav vatten och druvsocker och det enda jag fick tag i då var spädbarnsersättning som jag gav lite granna av då han inte orkade dia. Köpte idag mjölkersättning till valp. Nu diar han smått själv men min tik har upptäckt att han är liten och klen och gnyr och lyfter runt honom jämt och ständigt. Har larm under natten så jag kan ha koll, men jag är rädd hon gör något mot valpen som han inte klarar av eller rent av gör honom illa. Dem bor i en lagomt stor korg i köket med en liten lampa tänd, bra med värme i rummet samt värmefilt i halva bädden. Funderar på att ta in dom till oss igen så jag kan hålla bättre koll än att dom är instängd i köket. Anledningen till detta är våra två katter som skulle skrika hela natten av att vara instängda, så får ingen ro. Vi bor i en större etta men kan inte stänga till den större delen av lägenheten. Någon som har tips eller råd på vad jag ska ta mig till? Är så rädd att förlora lillen, men naturen har ju sin gång också..

Anmäl
2015-02-14 11:28 #1 av: [Forest]

Mitt tips är att du sover bredvid dom så du har koll hela tiden natten. Att ge ersättning skulle jag undvika om den diar själv, att tiken är orolig kan vara för att den piper och hon ser att det är fel på den därmed flyttas den runt. Har du ingen uppfödare som mentor för ofta har dom erfarna uppfödarna en massa bra tips att ge dessutom kan mentorn komma hem för att kolla läget med tiken och valparna+ ge bra tips och råd. Lycka till med dom små och grattis :) 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-02-16 10:08 #2 av: [Forest]

hur har det gått? 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.