Utställning

Cert

2014-12-05 01:36 #0 av: Haztparken

Jag försöker lära mig mer om utställningar och var då inne på pudelklubbens hemsida och tittade på resultat från olika utställningar.

Något jag reagerade på var att vissa hundar som blivit BIM/BIR inte fått något cert? Vissa har ju inte fått de för att de redan är champion men då har det stått CH framför deras namn men på vissa så har en annan hund längre ned på listan fått certet fast att en hund högre på listan var den som vann? Hur kan det bli så? Eller har den ändå fått cert?

Skickar med en länk på ett exempel: http://media.pudelklubben.se/2013/12/2014-10-26SPKsHassleholm.pdf 
T.ex. Dvärg BT, 1:an fick BIR men inte certet och då står det inte CH framför namnet?

Sedan undrar jag också om det alltid delas ut cert i både BH och BT? Och kan det delas ut flera stycken eller är det max en för grupp?

Anmäl
2014-12-05 02:25 #1 av: AnneN

Det kan vara så att hunden erhållit alla cert den behöver för championatet men att det vid utställningstillfället inte har hunnit registreras, då ska ägaren meddela det till ringsekreterare och certet går då till nästa hund som är berättigad att tävla om cert.

Om inte pudel har några speciella särbestämmelser så delas cert ut till bästa tik & bästa hane, det är bara en i respektive grupp som kan få cert och 2:an i gruppen får reserv cert.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2014-12-05 12:21 #2 av: Amandla

En domare måste ge cert ifall det delats ut ck. Ck däremot har en domare rätt att hålla inne. Det är bara ett cert för tik och ett för hane i varje storlek.

Glöm sen inte tryckfelsnisse, ibland faller titlar bort Skämtar

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-12-05 17:34 #3 av: Haztparken

Okej tack så mycket! Nu tror jag att jag förstår :)

Anmäl
2014-12-06 21:11 #4 av: Thaisilk

Den veterantik som du har markerat, Willianas Chrysantheme, blev Svensk Utställningschampion redan för 6 år sedan. Tydligen har titeln ramlat bort i resultatlistan.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.