Hälsa och sjukdomar

Ni måste hjälpa mig! Akut!

2014-10-29 12:09 #0 av: Lucky12

Min hund är sjuk!
Hon har förlorat päls på benen, buken och framdelen.
Det har varit så här ett tag nu.
Vi har varit hos veterinär efter veterinär men den medicinen de ger oss gör allting bara värre.
Hon är min bästa vän och jag vill inte att hon ska lida.
Ni måste hjälpa mig.
Snälla ni, ni måste hjälpa mig att göra någonting åt min bästa vän.
Har ni något knep eller nått annat som gör att hon blir som förr i tiden.
Den pigga och glada hunden som jag kände.
Hon kliar sig väldigt mycket och hon behöver hjälp.
Snälla hjälp mig!

Anmäl
2014-10-29 12:16 #1 av: AnneN

Vad säger veterinärerna att det är och vad har hon fått för behandling?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2014-10-29 12:18 #2 av: Lucky12

Jag vet inte hur många mediciner hon har fått från de olika veterinärerna! Alla säger att hon har olika sjukdomar. Ingen av de tycker tydligen samma sak!

Anmäl
2014-10-29 12:22 #3 av: Amandla

Pälsätande löss? Allergi? Reaktion på fästinghalsband? Vilka sjukdomar har veterinärerna menat att det är?

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-10-29 12:24 #4 av: Lucky12

Någon av se har sagt att det är hot spot. Andra har sagt att det är löss men det var det verkligen inte då vi fick reda på det från någon specialist! Hot spot är väl det de flesta har sagt att det är!

Anmäl
2014-10-29 12:36 #5 av: Lucky12

Hon luktar ganska illa också vid öronen och huden. Vi har smöret in henne med olika typer av Salvor Och rengöra hennes öron.

Anmäl
2014-10-29 12:38 #6 av: Amandla

Svamp kanske? Vad får hon för foder? Har hon röda missfärgningar i pälsen även där hon inte kommer åt att slicka sig? Som vid ögonen?

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-10-29 12:48 #7 av: Lucky12

Hon får färskfoder.
Vid ögonen har hon det lite. Benen är kala och har ingen päls där längre. 😰

Anmäl
2014-10-29 12:55 #8 av: Lucky12

Min mamma säger att hon måste avlivas. Att hon lider. Vill så gärna att hon ska leva!!! 😰 Vill inte lämna min bästa vän!

Anmäl
2014-10-29 13:41 #9 av: Amandla

Har ni sökt upp någon hudspecialist?

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-10-29 13:46 #10 av: Lucky12

Vi sökte ju upp en som skulle kolla ifall hon hade löss!

Anmäl
2014-10-29 14:01 #11 av: Amandla

Men en hudspecialist borde ju kunna avgöra vad det är i så fall. Hur ska ni behandla hundens hotspot? Det kan ta tid att läka ut har jag förstått, men jag har ingen egen erfarenhet av det.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-10-29 14:28 #12 av: [Estelle13]

När började problemen? Är hon sjuk på något annat sätt än bara klåda och kala fläckar? Hur länge har hon ätit färskfoder?

Många hundar får allergi symton/problem pga fel obalanserad kost som orsakar näringsbrist och surt ph värde i kroppen som i sin tur orsakar klåda och utslag.

Anmäl
2014-10-29 14:49 #13 av: Lucky12

Hon har ätit färskfoder ända sedan problemet började eftersom att vi trodde att det var kliandet som berodde på torrfoder. Har nu haft detta i över ett år!! Hon kliar ju sig extremt mycket! När veterinärerna sa att det var hot spot så var det första vi skulle göra var att raka bort all päls. Vi gjorde det direkt när vi kom hem och vi fick med oss både antibiotikatabletter Och antibiotikasalva. Det var när hon fick dessa som det var som värst. Hon blev ännu sämre. Vägrade äta, låg mest och sov & kliade ännu mer. Efter det så slutade vi med den medicinen och testade med klorhexidinschampo. Detta schampo som en veterinär tipsade om gjorde ingen som helst nytta. Detta är väl lite av det som vi har gjort!

Anmäl
2014-10-29 15:15 #14 av: [Estelle13]

Okej, det finns ju även andra saker som kan orsaka det du beskriver, att det är nån sjukdom eller ohyra, men troligen så tror jag att det beror på hennes kost. Många tror att barf och färskfoder är lösningen på allergier, men för många är det inte det.

Många hundar reagerar negativt på för hög proteinhalt i fodret, högt protein triggar igång klådan hos känsliga hundar.

Kan tipsa dig om att kontakta Lena Mattson som har hand om företaget standardt, hon är enormt duktig på allergier/klåda/magproblem hos hund och har hjälp hundar i över 30 år, och ca 4000 om året.

Jag själv har fått hjälp av henne och det första jag och många andra fått råd om är att först och främst sänka proteinmängden i fodret dvs blanda ut färskfodret med ris och grönsaker samt tillsätta kalk plus.  Hon hjälper folk att lägga om kosten hos deras hundar vilket har gett väldigt bra resultat. Jag har läst om många andra som haft jätte mycket problem med sina allergi hundar som har varit jätte dåliga, fått ätit specialfoder och fått kortison tabletter dagligen och det inte har hjälp, en del har varit nära på att avliva sina hundar för att de varit så sjuka men tack vare Lena så har de sluppit både kortison tabletter och allergifoder och många har också blivit helt symtomfria från att de varit jätte sjuka.

Så mitt råd innan ni ger upp är att kontakta Lena Mattson genom att mejla till

kontakta@standardprodukter.se

Anmäl
2014-10-29 15:21 #15 av: Lucky12

Det ska jag absolut göra på direkten! Tack så hemskt mycket för tipset!

Anmäl
2014-10-29 18:52 #16 av: AnneN

Låter som att det kan vara någon typ av allergi, jag rekommenderar att ni kontaktar en veterinär som är specialiserad på just hudproblem. Kan vara allt från något i maten till kvalster eller rengöringsmedel.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2014-10-29 19:21 #17 av: [Estelle13]

 #16 Lena är specialicerad på hudproblem och är bättre än många många veterinärer enligt mig. Hon har Lååång efarenhet  och hjälper hundar varje dag.  Av egen erfarenhet så kommer jag aldrig någonsin kontakta en veterinär igen om det skulle uppstå något hudproblem, jag har inte fått nån hjälp alls fastän jag varit till de som sägs vara hudspecialister. Det en Veterinär kommer att rekomendera är att börja en eliminationsdiet, alltså att man då köper ett specialfoder från dem eller får laga egen mat. Lena vet vad som som ska tas bort och läggas till i maten och kan göra ett grundligt recept. hjälpen är också gratis.

Även de hundar som har fått diagnosen kvalster har blivit hjälpta av Lena att slippa äta kortison hela livet ut.  Det flesta av allergierna grundar sig i en dålig obalanserad kost som orsakar dåligt immunförsvar som gör att hunden blir mottaglig för sjukdommar och allergier.

Många hundar fel diagnostiseras idag av veterinärer att de har allergi fastän det ist tyder på olika näringsbrister som försvagat immunförsvaret.

Ett allergifoder innehåller nästan ingen näring alls och bryter ner immunförsvaret ytterliggare, Jag tycker då att det istället är bättre att man får hjälp av någon som läst och är insatt näringslära för hundar :-)

Anmäl
2014-10-29 19:36 #18 av: [Estelle13]

# 15 varsegod hoppas det löser sig för lilla vovven och er tillslut :-), jag vet ju själv hur jobbigt det är och hur mycket man kämpat med ett steg framåt och två steg bakåt hela tiden i evigheter och man vet tillslut inte vad man ska göra.  Det borde finnas många fler som Lena!

Anmäl
2014-10-30 08:40 #19 av: [Forest]

Hade inte du en tråd även inne på hundar? Inget där gav dig nya tips? Har inte veterinären tagit hud-prov och sett om det är ohyra? Jag tycker det låter som det kan vara någon allergi eller svamp just att hunden luktar låter ganska underligt. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2014-10-30 12:21 #20 av: villavilla

Är din hund en pudel? Isåfall vilken storlek? Speciellt storpudlar (och andra pudlar och raser likaså) kan drabbas av sjukdomen som kallas SA (sebaceous adenitis <- den här skrivs på flera olika sätt, ett svenskt namn är talgkörteladenitis). Den kan leda till sådana symptom som du skriver om. 

Här är vad jag hittade på Pudelklubbens sida:

"Talgkörteladenit, vanligen förkortat med SA för sebaceus adenit är en sjukdom som beror på att talgkörtlarna i huden förstörs på grund av en autoimmun reaktion. Tecken på SA hos pudel är bl.a. mjällig päls (ofta på nos och kinder), håravfall (framförallt längs ryggraden), det hår som växer ut är rakt och livlöst och färgen kan bli annorlunda, svarta kan bli grå, vita kan bli aprikosa. Det allmänna utseendet är ”malätet”. Tassarna kan bli känsliga för klippning. Oftast bryter sjukdomen ut hos unga vuxna hundar som blivit utsatta för stress av någon sort, t.ex. sjukdom. De flesta hundar med SA kan leva ett ganska normalt liv om man bara sköter hunden enligt de anvisningar som finns.  Sjukdomen har en okänd arvsgång. Ännu finns inget test som kan avslöja ”anlagsbärare”. Det man kan göra är att låta ta hudbiopsier av sin hund och sedan skicka dem till ett laboratorium för undersökning. Denna undersökning visar om hunden just nu är frisk. Tyvärr måste dessa biopsier tas relativt ofta för att vara relevanta, ca en gång per år. "

Och på Akita-sidan hittade jag också något om sjukdomen (under SA): http://akita.nu/index.php?page=haelsa

Alltså det ska tas hudbiopsier att vara säker på att det är just denna sjukdom.

Min kompis som har belgiska vallhundar hade en hund med sådana symptomen som din hund har. Det togs aldrig några hudbiopsier på hunden. Den tappade också all päls och luktade illa. Nu vet vi inte vad han hade, så tyvärr kan vi inte hjälpa dig :(

Anmäl
2014-10-30 17:16 #21 av: Lucky12

Hon är en blandras med pudel.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.