Hälsa och sjukdomar

Varför fäller pudeln? Sjukdom? :(

2014-09-07 20:44 #0 av: svassen

Varför fäller min storpudel?

Han är bara 7 månader, så han har inte fått sin vuxenpäls än. Men han är torr på halva ryggen och på benen... De torra delarna på ryggen är extremt torra och livlösa. De ser hemska ut. Pudlar kan ju ha lite grövre päls, men det här ser verkligen konstigt ut...  LedsenDessutom fäller han från alla delar på kroppen, även de fina och mjuka.

Självaste huden ser dock fin ut och är inte irriterad.

Han är en lite stressad själ, som är rädd och osäker för mycket... Det har han hela tiden varit. Men han är lugn och fin med mig och min sambo, men lite gnällig av sig.

Kan det vara p.g.a. stress han fäller? Stackars liten...

Jag är annars jätte-jätte-jätteorolig över att det är SA (sebaceus adenit) Storgråter Men han har ju som sagt fällt och varit torr sedan vi fick honom som 8 veckorsvalp, och den sjukdomen får väl inte valpar? Eller kan de det?

Finns det andra sjukdomar ni kan komma på som gör att hunden fäller och får torr päls?

Veterinären kollade på honom lite snabbt för ett par månader sen. Men hon sa att vi skulle tvätta med något skonsamt schampo bara. Men hur ska det kunna hjälpa när den nya pälsen som kommer är grov? Och han fäller?

Han får i alla fall fiskolja varje dag. Han äter Canagan foder som är spannmålsfritt. Hoppas på att gå över till färskfoder sen, men ekonomin tillåter inte det just nu Ledsen

Snälla kan ni hjälpa mig? Jag börjar bli så bekymrad Ledsen

Anmäl
2014-09-07 21:13 #1 av: [Forest]

Visst kan hundar få stressmjäll, men det låter som att det är något annat med som ligger bakom att din hund fäller för det har ingen av våra gjort. Fodret du ger har jag inte hört talas om men hitta det verkar vara skapligt foder, men kanske det är något han inte tål? 

Jag skulle ta en ordentlig koll hos en veterinär för att se så han inte är sjuk. Är den inte det kolla hur dagarna ser ut, har ni rutiner för sånt minskar stress hos hund som är stresskänslig. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2014-09-07 21:43 #2 av: svassen

Ja för han ser inte ut att mjälla alls... Huden ser ju så fin ut.

Han började på Royal Canin Junior, men det ville jag verkligen inte ge honom... Så jag testade Canagan. Grizzly Zoo verkar vara de enda återförsäljarna av Canagan, och personalen rekommenderade det så varmt. Hela personalens hundar gick på det, och de såg stora förändringar på både päls, energi, mättnad m.m. Det ska visst vara likt Orijen och Acana?

Hur som helst... Jag märkte ingen skillnad på pälsen när jag bytte från Royal Canin till Canagan. I alla fall ingen förbättring. Det kanske t.o.m. har blivit sämre? Kan en del hundar få dålig päls av hög proteinhalt? För i så fall är ju inte färskfoder något vidare för vår kille :(

Rutinerna har varit så där. Vi är lärare båda två och har varit hemma hela sommaren med hunden. Så det har blivit lite si och så med tider och liknande... Men samtidigt så har vi ju haft mer frihet... Härliga dagar tillsammans.

Men nu börjar det bli mer rutin i vardagen igen.

Åh ja, jag litar inte alls på den första veterinären.
Ska man kanske gå till hudspecialist med en gång?
Eller byta veterinär och höra med den först?

Har du någon aning om vilka slags sjukdomar som påverkar pälsen? Ledsen

Anmäl
2014-09-07 22:04 #3 av: [Forest]

Våran ena hund får mjäll men det är för hon har så tjock päls, jag badar henne en gång i månaden och har köpt All system schampo och balsam (köper billigast från animal.se)  efter vart rek detta från andra här inne. Men än inte märkt skillnad på henne, men det är bra drygt.  Maten du ger ser okej ut jag är verkligen ingen fantast till Royal Canin  mycket majs,socker och onödigheter samt dyrt :S Jag vet inte vad det kan vara kanske är det något som fattas i kroppen i vitamin eller mineral ? Kanske någon annan har tips vad det kan vara, jag rek att du ändå kontaktar en annan vett imorgon för närmare hälsokontroll.  

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2014-09-07 22:29 #4 av: Amandla

Jag vet inte tillräckligt om hudsjukdomar, men säger som Forest, gå till en annan veterinär. Det finns en sorts pälsätande löss, men det borde du ha sett om det vore något sånt som drabbat din hund... man får bort dem med Frontline comp, såna droppar man ger mot fästingar fast compvarianten slår även ut löss av olika slag.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.