Utställning

Träna inför utställning?

2014-06-30 20:59 #0 av: Jelise

Det finns ju många här som verkar ha koll på det där med att ställa pudlar ;) så jag tänkte fråga här hur ni tränar inför utställning? Jag har varit lite sugen att ställa min någon gång, bara för att ha gjort det, men jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Hur tränar ni med vovven för att han/hon ska stå snällt till exempel? Link är ju väldigt glad i andra hundar, och de flesta jag frågat har sagt att det ordnar sig på en utställning för att det blir så pass många hundar att han inte hinner trilskas helt enkelt, men är det er erfarenhet också? Helt enkelt, hur lär man hunden hantera en utställning! Han är redan hanteringsvan, men kan gärna bli lite ivrig mot främlingar som tar på honom.

Anmäl
2014-06-30 21:29 #1 av: [Forest]

https://www.youtube.com/watch?v=_P4mAdUtibs

https://www.youtube.com/watch?v=jKEwQBQMXHI

https://www.youtube.com/watch?v=nqzBDv8MsGA

Jag valde bara några klipp som fanns på tuben kanske är dessa till hjälp.

Jag träna lite inför utställning med Enja, vad som fick henne att hålla upp huvudet lite mer var en liten pip-leksak och så gav jag godis när hon stod rätt. Men jag försökte sen störa så lite som möjligt, alltså inte ge godis fören "träningen" var klar.  Jag bad grannen att lyfta upp henne på bordet o känna o titta i munnen. Så där kan vara ett tips be någon som hunden känner lite först för träningens skull :) Sen kan du be någon som han kanske inte riktigt är jätte van vid just för träning. Du kan även visa innan hur dom ska titta på din hund o sen kan dom göra lika dant som dig. Har du själv vart på utställning? Annars kan det vara ett tips att man åker o tittar hur det går till där så vet man lite mer :) Lycka till! sen hoppas jag andra kan svara o ge mer tips till dig :D 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.