Allmänt

Tips om bra hundfön

2013-12-30 17:05 #0 av: AnneliPanneli

Hej

Har en mellanpudel och måste köpa en riktig fön. (har tröttnat på hårfönen).

Nu behöver jag tips på bra fönar.


Anmäl
2013-12-30 19:45 #1 av: Amandla

Vad vill du ha för slags fön? En handfön (som man kan sätta i en fönhållare) gjord för hundar, en stor fön ungefär som de som finns i en frisersalong, eller en hårdblåsande med slang? Det finns dessutom kombinationer av de två senare sorterna. En sån här har jag och jag är mycket nöjd med den, särskilt med att det är steglös inställning på blåset. Enda minuset är att den väsnas en del, men det gör nog de flesta fönar... 

http://www.4dogs.se/fonar/fon-pa-golvstativ-2

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-12-31 13:04 #2 av: [Nalle-]

Jag har denna som jag tycker är bra :) http://www.parma.se/hundfon_hundbad/phoenix/phoenix_zephir___golvfon_793/

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2014-01-07 12:20 #3 av: Ti-ti-oo

Hej, jag puttar lite på den här.

Jag skulle också behöva en. Men känner samtidigt att 2-3-4 tusen på en fön är ganska mycket. Vad är viktigt i en hundfön? Ordentligt med blås har jag förstått. Men hur är det med temp, justerbart? Två olika kall/varm?

Jag skall kolla gamla trådar också men nya produkter dyker ju upp med jämna mellanrum.

Anmäl
2014-01-07 12:39 #4 av: Amandla

Temperaturen är inte viktig, det räcker med den värme som blir av motorn. Men om du köper en handfön så tänk på att den ska ha högt blås och låg värme samtidigt, det kan man få leta lite efter, och gärna ha effekt på 2000 W. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-01-07 17:07 #5 av: MaritaBo

Jag har en golvfön med utblås. Den här typen men inte det märket. http://satchmos.se/product/841/satchmos-cyclone-variabel

 Blåser bort vatten och även fast man kanske tycker att det är en dyr investering så är det inte det i det långa loppet. Min köpte jag för ganska många år sedan och den håller än och då har jag haft många, många hundar som jag fönat torra med den. Den sparar också mycket arbete med borstning är min erfarenhet. Jag får lätt Zatangs päls rak inför klippning.

Jag har tidigare haft handfönar, både för människa och hund som till slut har brunnit sönder, blåst för varmt osv. Och det kan bli dyrköpt i längden. Så min rekommendation är att inte vara för snål, det lönar sig  i längden att köpa en som är lite dyrare.

Anmäl
2014-01-07 17:11 #6 av: MaritaBo

Nu hitta jag exakt den jag har.

http://satchmos.se/product/822/metro-airforce-commander

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.