Allmänt

Vardagen med hund

2013-12-10 08:40 #0 av: Eftermiddag

Hej pudelägare!

Jag har inga hundar själv och känner knappt några som har det, men jag är lite nyfiken på hur era liv med hundar ser ut. Hur löser ni vardagen rent praktiskt, i just era familjer? Jag vet att det finns olika alternativ som hunddagis, dagmatte eller -husse och att vissa får ta med hunden till jobbet, men jag vill gärna höra hur just ni löser dagarna.

Anmäl
2013-12-10 09:41 #1 av: [Forest]

Vi jobbar inte heltid här och vi jobbar till 99% olika tider, lite trist är det för vi ser varandra kanske bara några timmar vissa dagar. Men det är skönt på flera sätt dels så slipper dottern gå på fritis och sen hundarna slipper vara själva eller vara hos dagmatte. Jag har två dagmattar vid behov om det skulle krisa men det har bara hänt enstaka fall men bra lösning om vi ska åka iväg och hundarna känner dom båda väl :) 

Ibland är det glapp på 2-3 h och kanske dottern på 11 år kommer hem före någon av oss då vet hon redan om att hon ska ta ut dom här i trädgården för att låta dom kissa/bajsa. Hon går inte ensamma promenader med hundarna då vi har tre och jag är lite rädd att något dessutom kan hända. 

Jag tror många trivs på dagis men jag tror det kan vara lite stressat med hundar som skäller samt att dom kommer och går lite hipp som happ. Så jag tror att många hundar skulle föredra en hundvakt mer så som dagmatte/husse eller en som kommer för att ta dom på promenader under tiden matte/husse jobbar. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-12-10 11:18 #2 av: wesdi

Vi båda arbetar 100 % men har olika tider. Jag kontorstid med flex och sambon skiftarbete.
Så har vi löst det.

Samt att jag arbetar/tränar rätt mycket med jyckarna så de är harmoniska på så sätt. De dagar de blir ensamma några timmar så ligger de och vilar.

//Lena

Anmäl
2013-12-10 11:22 #3 av: Amandla

Jag är hemma om dagarna så här är det inga problem alls. Dessutom har mina vuxna söner (18 och 20 år) mycket varierande tider i sina skolor så även om jag är iväg någon dag så är hundarna sällan ensamma mer än några få timmar. Om jag behöver hundvakt längre tid har jag flera släktingar plus ett par vänner som gärna tar hand om vovvarna, så jag har det förspänt Glad

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-12-10 11:43 #4 av: MaritaBo

Jag är också hemma på dagarna, så de är sällan ensamma mer än när jag måste göra lite ärenden. Skulle det vara så att jag måste vara borta mer än 4 timmar så tycker inte jag att det gör något, eftersom jag alltid är hemma annars.

Det svåraste är om man vill resa bort ett par dagar. Har liten bekantskapskrets (sållat bort falska vänner) och mina barn bor på annat håll i landet. Så där får jag pussla lite för att få ihop det. Men det är ju inte så ofta förstås.

Anmäl
2013-12-10 17:23 #5 av: TjockaBerta

Jag är också hemma och mina hundar klarar också upp till 4 timmar om det skulle behövas någon gång. Ska vi vara borta längre får de vuxna barnen rycka in.

Anmäl
2013-12-11 10:08 #6 av: Eftermiddag

Tack för svaren! Intressant att läsa hur ni löst det :)

Anmäl
2013-12-13 19:37 #7 av: Catta-

Jag har möjlighet att ta med Luna till jobbet :) Så hon är med mig hela dagarna

Anmäl
2013-12-13 22:01 #8 av: [Forest]

6 oja det har väl funkat så pass smidigt så inte heller sett hinder med att ha 3 hundar som nu, nu kanske inte sonen tål Nellie vi ska testa o se ett tag men tyvärr så tror jag det är henne han reagerar på Ledsen

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-12-15 02:26 #9 av: Pudelbus

Nu är jag hemma om dagarna så vovvarna är med mig. Men när vi åker bort osv så får dom vara hemma hos mamma tillsammans med hennes gäng på tre stycken. Alltid någon hemma där så våra behöver aldrig vara själva hemma Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.