Hälsa och sjukdomar

Kvalsterallergi mikrokvalster

2013-11-08 09:50 #0 av: sleepycat

Har en dvärg pudel som haft ovan allt sedan den köptes av uppfödare. Hunden lider mycket då klådan är kraftig. Har fått olika behandlingar , men inget hjälper. Finns det någon som har något tips? Mycket tacksam för detta.

Anmäl
2013-11-08 10:01 #1 av: OlgaMaria

Låt hunden vara ute så mycket som möjligt. Ha hunden i ett annat rum när du städar och dammsuger plus ett tag (gärna en timme) efteråt. Tvätta filtar m.m. som hunden ligger på ofta i 60 grader, då dör kvalster. Låt helst inte hunden ligga i er säng (men tvätta gärna era täcken och kuddar i 60 grader då och då). Ha inte så mycket mattor på golvet - se i alla fall till att hunden vilar på något rentvättat och inte mattorna. 

Man kan också köpa en luftrenare och ha i det rummet som hunden sover i och är i mest. Men de kostar väl ett par tusen.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-11-08 16:02 #2 av: MaritaBo

Är det foderkvalster också så kan det vara idé att sluta med torrfoder och ge färskfoder istället. Om ni inte gör det redan..?

Anmäl
2013-11-08 21:02 #3 av: [Forest]

finns lakan som jag vet ska vara bra till dessa hundar de säljs tills oss människor.  Vad ger ni för foder? Man kan frysa in torrfoder men jag rek att man antingen ger färsk foder eller börjar barfa=råkost. 

Är det så att inget hjälper, så får man kanske inse vart man ska sätta gränsen på lidandet.  

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.