Allmänt

Hundspecialister

2013-09-20 10:53 #0 av: TjockaBerta

Hur trött blir jag inte på alla specialister som ska tala om för mig hur mina hundar ska behandlas.

Kan de inte bara respektera att jag känner mina hundar. 

Jag har i tre år bett att de inte ska klappa min Poo-hund för han blir så överlycklig. Struntar man i honom så är han lugn. Det har folk inte kunnat respektera utan man har talat om för mig att man visst ska klappa andras hundar. Ett tag struntade jag i dem och lät Poo hoppa och skrika och smutsa ner dem. Då var det inte heller bra. Ändå lockade de på honom och sa: Åh det gör ingenting. 

När Thomas kom har jag bett dem att inte klappa honom för att han är reserverad och tycker inte om att främmande människor kommer för nära. Då har det också varit fel. Jag har fått höra att det är mitt fel att hundarna är bjäfsiga och skraja mm mm.

 Man har gått precis rakt på Thomas och kört ut händerna över hans huvud direkt efter att jag har bett dem låta bli honom. Jag vet inte hur många gånger detta hänt. Värst var när jag hade honom i ryggsäck på magen 14v gammal och en man tryckte upp sig mot mig med Thomas emellan för att hävda att han visst skulle klappa valpen. Det var första gången jag träffade andra hundägare ute med TH och jag hade just sagt att han ville vara ifred. 

Så mycket energi som jag har lagt ner på att arbeta med båda hundarna och folk förstör det på ett ögonblick. Argast blir jag över att de sen anklagar mig för att ha förstört hundarna. 

Lustigt att när vi träffar folk som behandlar mina hundar som hundar är det inga problem alls. De står snällt och lugnt bredvid mig tills jag talat färdigt med den jag träffat. Med eller utan hund. 

Nu börjar folk runt om här som vi bor förstå att jag inte vill att de klappar vovvarna och då händer följande: Man blir SUR!

Jag har ibland vikit av när jag inte vill möta någon speciell men jag har alltid hälsat eller vinkat beroende på avstånd. Nu har folk slutat hälsa på mig helt istället. De tittar inte ens åt vårt håll. 

Tilläggas ska att mina hundar mår så mycket bättre och har nästan inga problem alls med hundmöten längre utan de struntar i dem vi möter precis som jag gör. Gamla hunden behöver inte bli stressad längre och göra utfall utan han går lugnt bakom en buske och nosar i gräset istället.

Är det inte konstigt att man ska behöva bli osams med folk istället för att de visar lite respekt.

Personligen böjer jag mig aldrig över någon hund och klappar dem på huvudet. Endast i undantagsfall sätter jag mig ner på huk och låter hunden nosa på mig. Men då är det hundar jag känner och det finns ett syfte med att hälsa. Andra hundar lämnar jag ifred. 

Det är rätt skönt att ha tagit ställning tydligt och att vi nu får vara ifred men varför måste folk bli sura för?

Anmäl
2013-09-20 22:03 #1 av: Thowas

Tråkigt att det gått så långt som du skriver, att folk inte ens hälsar längre.

men så där känner jag med, att jag inte vill att vem som helst ska komma fram och klappa mina hundar. Lukas, som vi är dagmatte åt, är väldigt reserverad mot främlingar, likaså vår nya hund Busan. Trix är ju fortfarande valp och vill hälsa på alla.

men jag tycker de ska fråga först om det är okej om de klappar min hund. 

stå på dig, och skit i alla idioter som inte kan respektera dina önskemål!

Anmäl
2013-09-20 23:48 #2 av: [Forest]

Tyvärr är detta inte ovanligt fenomen. Hundägare blir helt överkörda av folk som inte fattar vad man menar man säger inte saker för att vara elak utan man tänker på att slippa strulet/extra jobbet som blir pga folk inte fattar att ett nej är ett nej.


Att ha en valp är nästan som stå med en stor godisskål o dela ut gratis godis. Att dom inte ser det är ett levande liten valp detta en liten som behöver se sin omgivning utan att en massa ska dyka på dom  gör mig fly förbannad. Jag träffar många valpar ute och dom jag känner frågar man får man hälsa på den o man får helt enkelt respektera att personen säger nej. 


Jag själv går omvägar när jag ser några det kan jag erkänna men det är så att dom hela tiden låter sina hundar rusa fram (rullkoppel) och det är inte så roligt med allt trassel + en Donna som är rädd för deras hundar. Enja som försöker styra upp det hela med blocka hundarna så dom inte kommer fram till Donna ja det är skit trist. Att jag säger nej dom ska inte hälsa på andra hundar idag har inte funkat, men jag körde med sist att dom är nyligen behandlade mot rävskabb och det funkade kanon Cool 

TS jätte kul ändå att du kämpat på så fint med hundarna och att det har gett resultat. Alla hundar ser faktist inte fördel med hälsa på folk eller nya hundar. Vi har få hundkompisar men de funkar bra med dom och jag känner trygg med ha det så. Dom har 5 bra kompisar här i stan sen finns det hos uppfödaren med men dessa 5 träffar vi ofta :) Det är tryggt med dessa ägare med hundarna gillar dom och hundarna gillar varandra, skönt för då leker dom bra ihop:)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-09-21 08:06 #3 av: TjockaBerta

#1

Det känns lite löjligt att vuxna människor inte har ett mellanläge. Allt eller inget. Man kan ju vinka eller hur? 

Jag är lite för snäll och har svårt att säga ifrån men det är skönt att de äntligen fattat. 

#2

Ja, mina vovvar backar också upp varandra och då står man där med två skällande hundar som blir uppjagade.

Det blir otroligt mycket extra jobb för att andra inte vill lyssna på en. Det drabbar ju inte dem. 


Vid ett tillfälle hade man börjat fatta att de inte skulle klappa Poo. En kvinna sa då halvhögt; hur var det nu? Skulle man klappa eller inte? Hennes man sa: Klart man ska klappa. En annan man klappade också och när han slutade gnällde Poo-hunden om mera klapp. Då böjer han sig ner och ger honom en godis. 

Då sa jag ifrån: Bra! Nu har ha lärt sig att han får godis om han gnäller. Nej, sa mannen. -Jo sa jag, det har han visst det. 

Sen dess har den mannen inte talat med oss igen Lipar


Då har ju jag ändå inte på något sätt sagt något otrevligt eller felaktigt eller elakt. 

Anmäl
2013-09-21 22:04 #4 av: [Forest]

3, jag har börjat ha med mig mobilen och in-ear lurar o leker att jag pratar i telefon med HyscharNu när det är tre hundar är det lite struligare med "snabba sig" då Nellie ska gärna glo lite extra ibland men det brukar funka. Så nu tror iaf två andra hundägare att jag lever med mobilen o jag som knappt använder den irl  GalenI vissa fall tror jag inte det hade hjälp om man var en otrevlig kärring utan de struntar blankt i vem som håller i kopplet hundar är till för alla som vill klappa. Jag har snäst ifrån rätt så fint sen Donna kom så nu är det bara dom bra som vi stannar för att prata med som gärna får klappa om det är så. Men dom med hundar som jag stör mig så mycket på då deras hundar inte alls är så trevliga hundar ändå tror dom att hundar måste hälsa på alla hundar. Arg

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-09-22 11:10 #5 av: TjockaBerta

#4

Hahahaha Jag går alltid med mobilen och lurar men jag lyssnar faktiskt på radion medan jag går. 

Men det är sant att man kan undvika ögonkontakt om man ser ut att lyssna väldigt intensivt. 

Fejka telefonsamtal har jag inte gjort (ännu) Skämtar


Men som jag skrev tidigare verkar det som om hundarna har lättare att passera andra hundar om jag inte  ens tittar åt deras håll utan bara ser rakt fram. 

Vi har mycket lugnare promenader sedan jag slutade upp med att vara artig. 

Anmäl
2013-09-24 17:23 #6 av: Pudlan

Ja Mimmi fick inte heller hälsa på alla människor och alla hundar. Då blev det att man var sur. Men det bjöd jag gärna på. Inte imponerad av rullkoppel användarna som trasslar in sina hundar eller låter dom springa fram hip som hap. Förstår verkligen inte alla som skall låta sina hundar hälsa på alla de möter.

Pudlan

 

Anmäl
2013-09-25 01:15 #7 av: MaritaBo

Konstigt, men jag upplever inte det problemet där jag bor. Å andra sidan så kryllar det av hundar i området, i alla storlekar och modeller.

Jag har inget emot att folk hälsar på mina hundar, bara de frågar först så jag får förklara "bara om de kommer fram själva". Har ju en spets som är lite mer svårflörtad och hon gillar inte att man bara "dyker på henne".

Många barn vill gärna hälsa på mina hundar och de är sååå duktiga på att fråga först och gör också som jag säger. De väntar på att hundarna kommer fram - om de vill. Och det har de ju också gjort, mina shelties (som är i hundhimlen) tom som ska enligt standarden vara reserverade. Mina hade aldrig läst standarden. ;-) De älskade att bli klappade av barn framförallt.

Jag tycker att det är nyttigt för hundar att hälsa på barn och se att de inte är "farliga" trots att de springer och skuttar och leker omkring. Å andra sidan så känner jag mina hundar väl och vet att de skulle aldrig göra något mot barn eller andra. Skulle de vara "farliga" på något sätt så skulle jag inte tillåta att de fick hälsa, givetvis.

Däremot är jag väldigt restriktiv med vilka hundar de får hälsa på. Har ju spetsen som är osäker på hundar då hon som ung blivit påflugen av en flat och senare jagad i skogen av en schäfer, så hon är verkligen osäker på hundar och tycker att anfall är bästa försvar. Dessutom är jag lite rädd för smittor som noskvalster, löss...

Anmäl
2013-09-25 10:22 #8 av: TjockaBerta

#7

Det gäller alltså vuxna hundägare som jag har promenerat med i 2-3 år. Det kan vara upp till 15 hundar som mest.

När min omplacering kom måste jag lägga ner enormt mycket jobb på att få honom att sluta göra utfall mot andra hundar och att rusa fram till alla människor för att hälsa på dem.

Dessa hundägare har hela tiden motarbetat mig och klappat honom och gett honom godis istället för att bara strunta i honom. Det spelar liksom ingen roll hur mycket jag lägger ner på att få honom att låta bli att hoppa när de ger honom godis. Alltså har han till slut fått hälsa på dem som de har velat.

Däremot har han slutat att hoppa på andra som inte bryr sig om honom.

Nu är det plötsligt mitt fel att småhundar är hoppiga och bjäfsiga, står de och säger till mig. Då blir jag arg.

Och Thomas som alltså inte hoppar och vill hälsa utan är reserverad är också mitt fel för jag har uppfostrat honom fel. "En del småhundar är fega och skraja och det är ägarens fel" säger man till mig. Jag har jobbat rätt hårt med honom också men det blir bakslag varje gång de tvingar sig på honom. 

Man SKA klappa hundar.

Anmäl
2013-09-25 10:43 #9 av: MaritaBo

Aha! Läste nog inte så noga kanske...

Men det är lustigt att "hundvana" människor tränger sig på, å andra sidan vet vi ju att en del är inte riktigt kloka i huvudet. Ta bara alla gånger jag har varit på utställning och det ropas ut i högtalarna att någon hund sitter i en het bil! Helt otroligt tycker jag att det är.


 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.