Att köpa pudel

Att välja storlek på pudeln

2013-08-27 22:40 #0 av: Sarafroderberg

Hej alla pudel älskare!

Jag har länge velat skaffa mig en pudel men kan inte bestämma mig för mellan eller stor. Ni har möjligtvis inte bilder på mellan och stora, helst brevid varandra så man ser skillnaden.

Tack Hund

Ändrade rubriken så den blev tydligare//Amandla

Anmäl
2013-08-28 10:03 #1 av: [Nalle-]

De flesta mellanpudlarna är väldigt små jämfört med storpudlarna tycker jag. Igår träffade jag en mellanpudel på en ringträning och var tvungen att fråga om det var en mellan eller dvärgSkrattar

Sen tycker jag det skiljer sig en del i temperamentet, att storpudlarna brukar vara lite lugnare än mellanpudlarna. 

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2013-08-28 10:58 #2 av: idipidi

Det är stor skillnad på mellan och stor. Storpudel väger väl runt 25 kg (rätta mig gärna om jag har fel). Mellanpudel väger ca 7-12 kg, men många är åt det mindre hållet. 

Sen är det ofta mer driv i mellanpudlarna.

Anmäl
2013-08-28 13:51 #3 av: Sarafroderberg

Okej, det är väldigt svårt att bestämma sig, vill inte ha en allt för stor hund men samtidigt så vill jag ej ha en för liten, ska vara lite att ta på.

Just nu är jag inne på storpudel, men vi får se =)

Anmäl
2013-08-28 14:09 #4 av: idipidi

Vad är det för raser som du tycker är för stora, som exempel? Storpudel är för mig en alldeles för stor hund, de är runt 60 cm i mankhöjd.
Det bästa är väl att se till att träffa pudlar av båda storlekarna.

Anmäl
2013-08-28 14:44 #5 av: [Nalle-]

Håller med #4 :) Jag var osäker på om jag ville ha en så stor hund som en storpudel, men efter att ha träffat ett par tyckte jag att det kändes helt rätt.

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2013-08-28 23:08 #6 av: [Forest]

jag tycker datt det bästa man kan göra är att åka till uppfödare och hälsa på se lite mer hur stora och mellanpudlar är i olika åldrar ofta har dom flera pudlar i varierande ålder. Det är ingen som kan säga vad du ska köpa :) Hoppas att någon kan bjuda på bilder på både mallanpudel och storpudel ihop jag tycker det är ganska stor skillnad men så finns det maxade mellan och gränsfall liten på stor och då blir skillnaden bara några cm ;)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-08-29 08:56 #7 av: idipidi

Maxade mellan finns ju (perfekt storlek på hund tycker jag) men små storpudlar har jag aldrig sett tror jag. Hur vanligt är det med storpudel under 55 cm?

Anmäl
2013-08-29 09:07 #8 av: [Forest]

7 jag har träffat några som vart gränsfall.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-08-29 09:13 #9 av: TriciaMcMillan

Det beror lite på linjer och kön upplever jag när det gäller storlek. Min är runt 54 i manken och tikarna från hennes kennel är ofta rätt små. Även hanarna, men de tenderar ju att vara större än tikarna oftast. På utställningar ser man inte många mindre hanar. 

Min tik ser stor ut bredvid en mellanpudel, men hon tar ändå inte mkt plats. De är så smidiga och inomhus rullar hon i hop sig till en liten boll ;) 


Kolla på föräldrar och släkt så får du iaf ett litet hum om storlek, både hos mellan och stor. Finns rejäla mellanpudlar, och de som inte blir mkt större än dvärgpudlar. De mindre storlekarna avlar man ju med varandra så det kan finns både dvärg och mellan bakom. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.