Allmänt

Fästingar..

2013-08-08 14:06 #0 av: platy

Hittade precis en fästing på Tussan, min Toy Pudel.
Den var stor och satt vid hennes mun!

Hur många fästingar har ni hittat på era Pudlar i sommaren?
Och var det skillnad från förra året, har det varit fler eller färre i sommar?
(På bilden är det fästingen min pudel hade)

Anmäl
2013-08-08 17:54 #1 av: TjockaBerta

Min ena hund har bara haft en fästing och den andra två som inte hunnit sätta sig. Annars har jag inte sett till några.

Det känns som om det är ovanligt få i år men jag undrar också om det inte blir skillnad nu när de äter färskfoder. 

Tidigare har jag plockat 4-5 om dagen på den ena och 5 i veckan på den andra. Efter det köpte jag exspot. Nu har de inget alls på sig.

Anmäl
2013-08-08 19:45 #2 av: Amandla

Mina har haft mycket få fästingar i år, vet inte vad det beror på. Tidigare somrar har jag plockat kanske 2-3 i veckan, då har de ändå haft Frontline på sig. I år har Pixie inte haft något medel alls pga först dräktigheten och sedan valparna. Albin fick Frontline sen Pixie åkte till uppfödaren för att få sina valpar, jag kan inte minnas att han haft någon enda fästing alls sen dess. Före det hade de kanske 2 var, max.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-08-08 20:31 #3 av: Catta-

Jag tycker det har varit lite fästingar i år(tack och lov) jag jobbar på hunddagis och där brukar vi få plocka ganska ofta men inte i år. Min Luna har bara haft en fästing på sig. 

Anmäl
2013-08-08 20:39 #4 av: [Forest]

10 st detta år då på båda två, allså ganska så lite. Har inte på något fästingmedel alls på dom just för att jag än anser det har vart för få fästingar. Det är mycket mindre i år men så går jag inte heller i dom skogarna jag gick förra året, där av tror jag det är mindre på hundarna i år :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-08-09 09:05 #5 av: MaritaBo

I år har det varit värme och torrt så det är mindre fästingar pga det. De trivs och frodas med lite mer fukt.

Jag har inte plockat en enda på någon av hundarna än. Å andra sidan har vi inte varit så mycket i skog och mark som vi brukar pga spetsens livmoderinflammation och valpen varit så liten. Men det blir nog mer nu i höst.

När jag bodde på landet och hade 8 hundar fick jag varje dag plocka bort fästingar på de 8 hundarna efter promenaderna på skog och äng. 80 - 100 fästingar blev det varje gång. Inte alla som satt fast förstås.

Anmäl
2013-08-09 09:51 #6 av: Ellen89


Har hittat en pa lilla Zach, just pa ogat. Men vi maste fortf. ha nagon sorts fastnings medel - paralysis tick ar livs farlig for hundar LedsenSverige ar nog enklare med sanna saker...

Anmäl
2013-08-09 11:46 #7 av: [Iyen]


Hur många fästingar.... Max 10 på pudel skulle jag gissa på. Men då har flera hittats döda intrasslade i pälsen. Har spot-on medel på hundarna här hemma.

Schäfern har haft några fler. Han älskar att bada och då försvinner skyddet.

Hjärta

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.