Pälsvård

Första trimningen

2013-07-07 10:18 #0 av: [Nalle-]

Idag ska jag försöka mig på att trimma nos och tassar på Asko själv för första gången. Han är förstås redan vad vid det av uppfödaren, men jag är lite orolig för hur jag ska få honom att stå still ;) Har ni några tips på vad man ska tänka på? Har aldrig klippt med maskin förut, bara med sax.

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2013-07-07 11:44 #1 av: [Nalle-]

Haha, ja först skulle jag behöva veta hur sjutton man får fast bladet? Uppfödaren visade att man skulle trä på bladet, så på maskinen och fälla fram bladet. Men det rör sig ju inte alls! Det är en oster a5 jag har.

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2013-07-07 11:54 #2 av: Catta-

Jag har ingen aning tyvärr hur den maskinen fungerar.

Angående att han ska vara stilla så hade jag tagit hjälp av någon som kan hålla nu i början :) Och beröm massor när han är stilla. Är du själv så var bara riktigt bestämt att han ska vara still och raka inte förens han är det

Anmäl
2013-07-07 11:57 #3 av: Catta-

http://www.youtube.com/watch?v=5SeTnmuRo48

Hjälper denna kanske?

Anmäl
2013-07-07 16:15 #4 av: [Forest]

3 vilken bra film du hittade den måste hjälpa ts :)

 Har med oster a5 stabil maskin lite klumpig till tassklippningen. Tänk på en sak nu ts, håll nosen så att tungan stannar inne i munnen tydligen kan man klippa annars i tungan på dom. Jag har lärt mig lite bra grep hur man ska hålla hunden för att den ska känna sig både trygg och fast. Även hur man håller pälsen borta för att inte klippa bort fel ;)  Lycka till.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.