Foder

Foder orsak till sämre hud å päls?

2013-01-12 13:56 #0 av: Alvidusen

Hej!

När jag fick min pudel åt den doggy orginal jag lät han käka de ett tag gick helt okej, magen bra och päls osv. Men de är ju ingen näring i det fodret så bytte över till doggy extra aktiv 30% protein 20% fett eftersom han numera lever en mer aktiv livstil. efter ca en månad på det har jag märkt förändring i pälsen och hans hud och öron. pälsen tovar mer och huden är torr och öronen geggar. Då kommer ja till frågan, är foderbytet orsaken?

Köpte hem vom lax och tänkte pröva om de blir bättre. hur lång tid bör jag vänta på resultat?

Anmäl
2013-01-12 13:57 #1 av: Alvidusen

kan tillägga att han är 14 månder och väger 30 kg

Anmäl
2013-01-12 15:19 #2 av: Amandla

Det kan mycket väl vara fodret som orsakar det, ja. Jag undviker foder med vete och majs och väljer istället färskfodret Vom og Hundemat och/eller torrfoder som Acana, Orijen osv. Just nu får de VoH nr 33 och en av Precepts varianter, jag ville testa hur de mår på ett foder med lite spannmål i. Efter fyra månader så fiser båda två fortfarande, vilket de inte gör annars. Alltså skippar jag det fodret och väljer förmodligen Acana nästa gång.

Låt det gå åtminstone en månad innan du bedömer hurpass bra fodret passar din hund.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-01-12 20:22 #3 av: [Forest]

Det med foder är någ rätt viktigt, jag säger som 2 ge det en månad jag tycker inte att doggy extra aktiv är så mycket bättre det är 33% spannmål i det ser man sen på deras lista så står fullkornsvete som första plats allså är det mest av detta i fodret. Jag har köpt 3 olika foder till mina orijen,acana och teast of the wild av dessa tre kan jag säga att de gillade bäst taste of, men där tycket jag att båda hundarna vart glanslösa o torra lite dassig päls. Acana rata mina helt tyvärr men har alltid haft orijen så det är denna vi kör på som godis i akterveringsbollen samt lite godis på promenaden. Lite dyr det kan jag säga men jag tycker den har funkat iaf kanon och det kör även Enja ufd på. Jag ger idag VoH kyckling så det kan oxå vara värt att testa den :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-01-12 20:26 #4 av: Amandla

Jo, den här typen av foder kan verka dyrare men ofta behöver hundarna mindre portioner istället. Fast såklart det är skillnad i pris mot vad foder kostar som man kan köpa på mataffären Flört

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-01-12 20:59 #5 av: [Forest]

4 oja betydligt mindre ska de äta dessutom får de bra muskler pga protion samt att man har mindre bajs att plocka upp Flört

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-01-12 21:26 #6 av: Amandla

Exakt, högarna luktar bra mycket mindre dessutom Skrattande

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-01-12 21:32 #7 av: TjockaBerta

Båda äter Orijen och Poo bajsar upp tilll 5 gånger påmorgonpromenaden. Sen kan det bli några gånger  till under dagen.

Th nöjer sig med två gånger på morgonen och sen två gånger till. Om vi inte åker bil för då blir det diarré.

Gissa om det går åt påsar. Jag har numera hela rullen i fickan. Tänk om jag skulle ge billigare foder med mera bulk i. Hur skulle det gå då?

Skrattande

Jag tycker faktiskt att det är mera sk*t ut än det är mat in.

Anmäl
2013-01-12 21:35 #8 av: Amandla

Hm, sådär kan Albin hålla på också. Jag har lärt mig att inte knyta ihop påsen utan fortsätta använda den... lite trixigt men det går. Fast hellre på vintern när jag har vantar än på sommaren, så äckligt att känna värmen i påsen Tyst

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-01-12 23:11 #9 av: [Forest]

7 hahah va mina bajsar så att en påse räcker till båda, det är så fjuttiga kulor o trixet är att jag först plocker upp, knyter så det är en kula sen enjas tur o gör samma där det blir, det bajs igen kan jag återigen ofta göra samma eller tar ny påse. Här går det max åt 2 påsar omdagen Flört

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-01-13 14:46 #10 av: Alvidusen

Vom känns att de blir dyrt i längden.. räknade ut på deras hemsida att han ska äta 600 g vom, dvs över en hel korv!Tänkte som köra lite 50/50 med Iams. Tycker att han var lite hård i magen efter vom.

 

SKulle vilja kunna göra egen hund mat och frysa in, skulle bli billigare i längden.

Anmäl
2013-01-13 16:03 #11 av: [Forest]

11 det är mycket o läsa på när det gäller hundmat vill man testa Barfa så rek jag att man kollar inne på barf o vad dom har för lästips att ge. Det finns flera färskfoder vissa tycker fodax är bra det är väl lite billigare än klass,voh och nordic.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.