Hälsa och sjukdomar

Cocker/pudel med tratt

2012-11-06 17:26 #0 av: TjockaBerta

Nyligen läste jag flera trådar på iFokus om spruckna eller inflammerade analsäckar. Vad tror ni jag upptäckte imorse?

Det var bara att ringa till veterinären och boka tid för analsäcken hade spruckit på stackars Poo. Det verkade inte göra så ont och vi har inte märkt något innan heller förutom att han varit tröttare än vanligt. Men det är han ibland för han är inte riktigt bra alla dagar och han äter smärtstillande varje morgon.

Nu har han tratt runt halsen men han är en smart och rutinerad hund så han har inget större problem med den. Det var lite knepigt att fånga bollen tyckte han men det gick det med.

Det blir återbesök nästa vecka. Hoppas allt går bra nu. Värst blir väl att rengöra såret varje morgon så det inte sluter sig för tidigt. Jag är lite blödig av mig. Vilken otur.

Anmäl
2012-11-06 17:44 #1 av: ms-mee

Elvis har också spruckit sina en gång. Han visade inte heller några tecken på det, utan helt plötsligt på morgonen hade de bara spruckit.

Men vad skönt att han tar det så bra Glad

Anmäl
2012-11-06 19:51 #2 av: Amandla

Usch då, stackars Poo. Rynkar på näsan Hoppas det läker fort! Han fick väl antibiotika också?

Min första pudel Emil hade otur med allt möjligt, bland annat analsäckar som krånglade, flera bölder och en som sprack. Han hade jätteont och feber. Albin har haft en böld en gång, men som tur var så var han precis nyrakad i rumpan (continental dessutom) så jag såg en liiiiten röd prick och ringde veterinären direkt. Hon kunde öppna och tömma bölden, så den hann aldrig spricka.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-11-06 20:11 #3 av: TjockaBerta

#1

Visst är det konstigt att man inte märker det.

#2

Poo äter Metacam varje morgon och veterinären sa att vi skulle ge det som vanligt.

Tråkigt med Emil. Det verkar som om att det börjar krångla så fortsätter det gärna.

Tur att Albin hade sån frisyr i rumpan att det var lätt att upptäcka. Skrattande

 

Vi ska inte klaga för alla har varit förskonade från konstigheter utom Poos tänder. Samtidigt vet man att man tar en hund som är 8 år och att krämporna antagligen börjar att komma efter det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.