Beteende

Kissmarkerar

2012-08-24 14:37 #0 av: Lyan

Ni som har tikar, kissmarkerar de?

Ping är hopplös att vara ute med för om hon hade fått bestämma så skulle hon ha pinkat på varenda stolpe, sten och buske vi gått förbi. Hon lyfter dessutom på benet, högt. Inte ens mina okastrerade hanar har hållt på så

Vänliga hälsningar Emmy
*Min hemsida  *Satin och satinsjukan  *Färggenetik
Svarar jag inte på PM? Påminn mig! Jag glömmer lätt

Anmäl
2012-08-24 16:57 #1 av: Amandla

Pix kan göra så, även om hon inte lyfter på benet. Jag låter henne inte pinka var som helst och när som helst, precis som inte Albin får göra det heller.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-08-24 19:45 #2 av: [Forest]

Ja här ska det kissas en del här o där men de kissar baa på gräs. Enja har slagit på något vara envis o verkligen tvärnitar, något hon inte gjort förut. Nu får de inte kissa hela tiden för jag gå mer än stå stilla var 3e meter Flört Alltid kört nu går vi då går man slappt koppel sidan men Enja har slagit på en del så jag tränar henne lite extra på detta samt annat med, men så fårt man har lite gottis så funkar tydligen nu går vi betydligt snabbare Tungan ute 

Kanske har Enjas envishet med o göra att hon fått valpar o anser att hon har denna rätt, men jag köper inte den ;) Cyckla o springa är det iaf utan denna envishet tack o lov då vi ofta cycklar en sväng hon och jag Glad

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-08-25 01:12 #3 av: wintermynta

Gusten markerar på allt så det börjar bli dags för en riktig kastrering då chippet uppenbarligen inte fungerar längre. Jag har inte tränat nåt för att få bort det men lessnar jag så går jag bara vidare och så får han hänga på helt enkelt. Dock får han inte markera på soptunnor, husväggar eller staket. Konstigt nog är hans behov större att markera när han är i koppel. Har jag honom lösgående är det mest gräs.

Anmäl
2012-08-25 10:29 #4 av: [Forest]

3 vill bara säga det att även kastrater kissmarkerar Flört Att de markerar mer i koppel är kanske för att det är fler hundar som paserar där än när han går lös i gräs :)

Jag har tillomed flera kastrathanar som lider i löp, nu äter dom iaf men de ligger o piper, trajar omkring oroligt de klarar av hägning så detta med kastrering är inte alltid "mirakel" men det kan minska ner lusten o lidandet lite. Grannens hund får inte vara här hos oss (kastrat) då han kissmarkerar inne hos oss, han är 6 år och kastrerades tidigt.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-08-25 17:29 #5 av: TjockaBerta

Ja, min chihuahua-tik markerade överallt, hela tiden. Hon var en alfatik. Jag vet inte om det har med saken att göra.

Anmäl
2012-08-25 21:26 #6 av: Lyan

Hon får inte pinka överallt för om jag hade gått i hennes takt så hade en runda runt kvarteret tagit minst en kvart XD

#2 Det kan kanske stämma. Om de bor i flock så är det ju endast alfatiken som får reproducera sig.

#5 Jag tror inte Ping är ranghög men hon är väldigt trygg och säker i sig själv

Vänliga hälsningar Emmy
*Min hemsida  *Satin och satinsjukan  *Färggenetik
Svarar jag inte på PM? Påminn mig! Jag glömmer lätt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.