Att köpa pudel

Vi blir pudelägare!

2012-08-14 22:13 #0 av: wingren

Eller ja, främst är det väll min mor men då jag fortfarande bor hemma med familjen blir det ju en familjehund givetvis. Tänkte om någon har något bra tips på hur man gör när man tar hem sin valp? Och den ska bekanta sig med alla familjemedlemmar (då även inklusive djuren)? :)

Anmäl
2012-08-15 12:51 #1 av: Amandla

Grattis till valpen! Hinner inte svara mer än så just nu, men återkommer Glad

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-08-16 22:29 #2 av: [Forest]

grattis till bra rasval och grattis till bli med valp Flört 

Vi hade innan hund och hamstrar, vi gjorde så här. Först fick hundarna vänja sig att valpen var med hem de har träffas innan men nu var den ju med hem. Allt gick bra som väntat. Väl inne fick Enja som då var valp gå o sniffa o kolla in allt. Hamstrarna har vart i dotterns rum o vi valde nu att lära våra hundar barnens rum är deras, dit in går man bara om dotter eller sonen är där o säger kom in. Efter detta har det funkar kanon bra även att ha öppen dörr med hamstrarna i sina större lekhagar ute på golvet så visste dom att dom ingår i familjen o dom är inga matbitar ;) Självklart hade jag full koll på både hamstrar o hundar denna tid som hamstrarna sprang omkring.

Innan valen kom hem fick vi näta in hela våran trapp då den har spalje samt sätta för grind. Då vi hade hal och tapp upp till våran lägenhet så ville vi inte att hon skulle trilla ner o skada sig. Sen fick vi gömma undan kablar som lång synliga. Annars var det inte mycket vi gjorde, jo satt för kompostgaller för dotterns rum som en liten säkerhetsgrej om vi satt vid tv o hamstér var ute o sprang som säkerhet. Skaffa egen bädd o matskål o allt som som behövs :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-08-19 19:59 #3 av: wingren

Tack för fina tips. Vi har redan tänkt på att sätta något för trapporna och pinnarna då vi med har spalje. Kompostgaller har jag alltid in till marsvinen eftersom vi även har katt. Marsvinen har ett eget rum så där kommer valpen inte få vara ändå. Nu är det mindre än tre veckor kvar tills han kommer hem, ska bli så spännande!

Anmäl
2012-08-19 21:21 #4 av: [Forest]

3 funkar fint fint med vanligt hönsnät jag satte fast det med strips, och sen vek jag in vassa kanterna. som grind hade vi kompostgaller :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.