Hälsa och sjukdomar

Svaret på gåtan, varför min pudels ögon rinner

2012-06-13 16:19 #0 av: wintermynta

Nu har vi äntligen fått svar till varför Gustens ögon rinner hela tiden.
Vi har gjort olika undersökningar hela våren hos vår veterinär och även fått träffa en ögonspecialist vid två tillfällen. Idag så hitta hon äntligen felet och jag är så glad att det inte var något allvarligt.
Gusten har som små extraveck på det undre ögonlocket som täpper till tårkanalerna. Ett vanligt problem hos dvärgraser och som inte behöver åtgärdas nu. Hans huvud växer fortfarande och det kan räta till sig med lite tur. Om jag inte tycker det är jobbigt att torka hans ögon morgon och kväll så behöver vi inte operera och nej det är ju absolut inga problem. Vi ska tillbaka till hösten igen för en uppföljning och har Gusten inga problem eller blir irriterad så får han leva med att det rinner lite extra.

Är så glad just nu och lättad att äntligen få veta varför och att det inte är något allvarligt .

Anmäl
2012-06-13 16:29 #1 av: Amandla

Åh så gott att det inte var något värre! Förstår att du är lättad Glad

Jag ska komma ihåg diagnosen, vet flera småhundar som har rinnande ögon utan att veterinären kan förklara varför. Tack för att du delar med dig Kyss

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-06-13 16:52 #2 av: JereMina

Så glad jag blir för jag tänkte på er häromdagen Kyss



Lugn och fin Skämtar


Anmäl
2012-06-13 20:09 #3 av: [Forest]

Vad skönt o höra att det bara var ett litet veck eller två :) Hoppas att han växer ur detta eller vad man nu ska säga :D

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.