Hälsa och sjukdomar

Jaha vad kommer härnäst??

2012-03-26 19:15 #0 av: wintermynta

Nu är jag trött och ledsen. Trött på att skiten aldrig tar slut och ledsen över hur mkt lilla Gusten måste gå igenom. Frågorna är många men det verkar inte finnas några svar. Under hans första levnadsår har han:

Kräkts konstant (dom första sex mån innan vi fick bukt med det)
Blivit sövd fyra ggr.
Opererad två ggr
Stukat knäleden
Nästan förlorat livet (i en elak magsjuka??)

Ska det verkligen vara så här att ha hund?? När ska man få njuta?? Valptiden var mest oro och ångest över allt som inte fungerade och inte fanns det något stöd eller att nån att vända sig till.
Nu är han visserligen över ett år men problemen hopar sig fortfarande.
Som jag skrev tidigare har han haft problem med rinnade ögon sen han var valp. Tog honom förra veckan till veterinären och fick behandling. Tyvärr hjälper inte behandlingen så nu blir det ögonspecialist. Vet att han har innåtvända ögonfranser (heter det så?) men veterinären hoppades att det inte var det som var orsaken till rinnande ögonen.
Som det inte räckte finns misstanke om att han saknar tapetum lucidum. Vilket skulle kunna förklara varför han är livrädd för mörker.
Trots allt detta och allt obehagligt som Gusten har blivit utsatt/och kommer utsätts för ,älskar han människor (inkl veterinären). Han är glad jämt och det gör att vi orkar. Men det känns så förbannat orättvist att han ska få all skit. Var bara tvungen att skriva av mig, känns så tungt just nu.

 

Anmäl
2012-03-26 21:12 #1 av: [Forest]

Åh vad trist. Jag har kompis som har en toypudel hennes hund har 2 inotvända ögonfransar men sa din vetrinär chanserna är att operera isf bort dessa var? Enligt hennes (min kompis) vetrinär var det bara 25% chans att det lyckades allså att de inte växer ut igen. Hon drar bort de inotvända håren så slipper hon rinninga ögonen. Sen när det blåser o sånt då rinner  Pollys ögon iaf. Men det är bara vid blåst och när det blåser skräp i ögonen, Hon har bestält glasögon för att ta på henne vid blåsväder bor nära havet, så mycket sand blåser tyvärr då.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-26 22:01 #2 av: Amandla

Men så tråkigt att ni har det så Gråter Det ska ju vara roligt att ha hund! Vissa valpar verkar ha dåligt immunförsvar men de flesta jobbar upp det med tiden. Sen finns det de som är mer av måndagsexemplar... min Emil var definitivt det. Men inte älskade jag honom  mindre för det <3

Angående ögonen, vad ger du för foder? Testa att ge Gusten A-M Hammarlunds AE-droppar, de finns på Häromi att beställa. Pixie har fått dem i två månader ungefär och hennes ögon är definitivt bättre.

Käken växer upp till två års ålder ungefär, det kan inverka på ögonen så att de rinner har jag förstått.

Hoppas att det blir bättre snart!

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-03-26 22:03 #3 av: [Forest]

2 bra tips ska tipsa detta vidare jag med ang AE-droppar :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-27 11:35 #4 av: wintermynta

#1 Vi har inte pratat operation utan han hoppades bara att det inte var ögonfransarna som ställde till det. 
#2Tack för tipset om dropparna. Ska prova det och se om det blir bättre.

 

Anmäl
2012-03-28 14:01 #5 av: Lyan

Usch vad jobbigt :-( Vet vad du går igenom och det är skitjobbigt med sjuk hund. Hoppas verkligen han mår bättre snart!

Nu hade visserligen min pudel entropion och inte bara hårstrån men på honom krävdes det 2 operationer innan ögonen blev bra. Efter det så rann de mycket mindre. Hans vet. sa att de helst väntade med ögonoperationer eftersom det kunde växa bort om man hade tur men det borde det nog redan ha gjort på Gusten i så fall

Vänliga hälsningar Emmy
*Min hemsida  *Satin och satinsjukan  *Färggenetik
Svarar jag inte på PM? Påminn mig! Jag glömmer lätt

Anmäl
2012-03-28 15:32 #6 av: Amandla

Är  tapetum lucidum något med ögonen? I så fall skulle det kanske kunna gå på dolda felförsäkringen, sånt som undersökningar och behandlingar alltså. Värt ett försök! Då är det uppfödaren som ska stå för det.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-03-28 17:12 #7 av: wintermynta

#6 Ja det är när dom saknarden den ”lysande hinnan” som hundar har .
Den  ligger utanpå näthinnan och är ett reflekterande lager som förstärker ljuset  som går in i ögat samt förbättrar synen vid lägre ljusgrader. Det sker genom  att ljuset återreflekteras till näthinnan. Vid avsaknad av hinnan ser dom inte i mörker dom blir sk nattblinda. Vilket skulle förklara Gusten enorma rädsla för mörker. Han går inte gärna ut efter skymning och skulle han vakna upp själv i vår säng när det är mörkt och han är ensam får han panik. Det har hänt en gång och sen dess ser vi alltid att ha en lampa tänd om han går upp och lägger sig. Vi tänder även utelampan så han kan gå ut och kissa på morgonen.

Ska kolla upp vad som går på dolda fel försäkringen (igen) och ta en dust med uppfödaren (igen).

Anmäl
2012-03-28 17:33 #8 av: [Forest]

7 Det är uppfödarens ansvar att stå för detta, det hör oxå till aveln. har den problem med stå för doldafelkostnaden ja då ska man lägga ner avel helt. Sen kanske det är dags att fundera på hur det kan gå så snett o se över sina avelshundar lite extra någa. Sorry ot men sånt här tillhör avel o uppfödarens ansvar.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-28 18:05 #9 av: Amandla

Och det är uppfödarens försäkringsbolag som får betala Flört Så tala om för ditt eget bolag vad som händer så tar de kontakt med det andra bolaget (om det nu inte råkar vara samma förstås, lite enklare då).

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-03-28 19:17 #10 av: [Forest]

9 fast självrisken ska väl betalas av uppfödaren?

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-28 21:42 #11 av: wintermynta

Vill bara säga Tack alla ni för era råd och ert stöd. Känns så skönt att äntligen hittat nånstans där jag kan vända mig och få svar.

 

#8,#9, #10 Ska allt betalas av uppfödaren?? För hittills har vi stått för självrisken. Försökte få uppfödaren att betala självrisken första vändan då vi betala fullt pris för Gusten (trots synligt navelbråck).
Det var inte förrens vi träffa andra uppfödare som vi insåg att vi inte skulle ha betalat så mycket som vi gjorde och att nästan ingen säljer en valp till fullt pris med en sk "defekt" (avskyr det order men hitta inget annat) .
Så vi trodde hon skulle stå för allt som en kompensation för att hon inte varit helt ärlig. 
Men hitills så har vi betalat självrisk såväl för tänder som för bråcket.  Första besöket för ögonen + medicin blev inte så mycket så det betala jag kontant men ska uppfödaren stå för det också??
Får sätt mig ner i morgon och läsa igenom villkoren för vår försäkring och se vad som gäller. Känner mig väldigt förvirrad just nu.

Anmäl
2012-03-28 21:49 #12 av: [Forest]

11, nja jag trór att det ska uppfödaren stå för men jag är inte säker. Tyst Hoppas att lilla Amandla svara på denna fråga Flört

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-29 11:30 #13 av: TjockaBerta

Det är inte din försäkring som ska täcka dina kostnader för dolda fel. Det är uppfödaren som ska stå för en del fel som inte kom fram vid veterinärbesiktningen.

Det är därför säljaren ska teckna en dolda-fel-försäkring för att det kan bli dyrt annars. Det kan bli svårt att tvinga en uppfödare som saknar föräkring att betala men i princip ska dom det.

En dolda-fel-försäkring gäller i tre år.

Kontakta ett försäkringsbolag så kan de berätta mera hur det fungerar.

Anmäl
2012-03-29 13:52 #14 av: Kitten86

Har du problem med din uppfödare, att h*n inte betalar etc och även med tanke på att du fått ge fullpris för en valp med "fel" så kan du vända dig till SKK för hjälp och assistans (förutsatt att hunden har stamtavla).

Hoppas att det löser sig för er och att ni snart kommer till bukt med din hunds problem. Känns ju som att uppfödaren borde ha ett intresse i att se hur valparna blir. Om detta är resultatet så borde den uppfödaren se över sin verksamhet och sina avelsdjur!!!!

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2012-03-29 15:49 #15 av: Amandla

Säger som #13 och #14 Kontakta försäkringsbolag och SKK!

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-03-29 20:22 #16 av: [Forest]

13-15 då är det allås även självrisken som uppfödaren ska betala om det nu faller på doldafelförsäkran ? (uppfödarens försäkring)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-29 20:27 #17 av: Amandla

Det där törs jag inte uttala mig om, bättre du frågar ditt försäkringsbolag. Det är ändå de som ska ta itu med säljaren och dennes försäkringsbolag.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-03-29 20:35 #18 av: [Forest]

okej :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-29 22:08 #19 av: wintermynta

Jag ska ringa imorgon till mitt försäkringsbolag imorgon. Har funderat tidigare på att kontakta SKK men inte velat stöta mig med uppfödaren. Det är så svårt att veta vad jag har rätt till samt mina skyldigheter. Jag har i alla fall försökt haft en kommunikation med uppfödaren och uppdaterat om alla operationer + allt annat. Men tyvärr får jag inge gensvar och jag har väl kommit till det stadiet nu att jag börjar känna mig redo att kontakta SKK för jag vill inte att nån annan ska behöva få gå igenom det vi / Gusten har fått gått igenom under den här tiden.

I alla fall så fick jag tag på min veterinär idag och vi har fått en ny tid nästa vecka för att börja utreda om varför hans ögon rinner.

Anmäl
2012-03-29 22:10 #20 av: wintermynta

#14 Jo han har stamtavla och uppfödaren är skk reggad uppfödare.

Anmäl
2012-03-29 22:11 #21 av: Amandla

Stå på dig! Uppfödaren har ju en mängd regler att hålla sig till om hon vill vara kvar i SKK, så hon har nog inte stort val... Du kan dessutom ringa till Pudelklubbens avelsråd (se SPK´s sida bland våra länkar), de tar emot uppgifter om den här typen av defekt, om det nu är så att Gusten har ögonfelet vill säga. Det kan vara bra för andra att veta, hanhundsägaren till exempel.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-03-29 22:16 #22 av: [Forest]

Håller helt dig här Amandla.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-30 22:47 #23 av: JereMina

Så tråkigt och jobbigt men älskar man sin hund så gör man vad man kan och det kan lyckas så jag håller tummarna att det blir bra.

Lilla söta vovven KRAMLugn och fin Skämtar


Anmäl
2012-04-02 12:23 #24 av: wintermynta

Besök två hos veterinären avklarades idag. Veterinären vet ännu inte vad som är fel med GUstens ögon så utredning fortsätter.
Idag blev Gusten lätt sövd och hans tårkanaler spolades ur. Fick även nya droppar att droppa i ögonen för att se om det hjälper. Efter påsk är det uppföljning och se om det har blivit bättre. Har det inte det blir det en till åtgärd och sen är det ögonspecialist i maj.
Han kommer även ögonlysas för säkerhets skull.

Nu sitter jag bara och väntar på att  lill killen ska bli pigg igen. Han är fortfarande lullig och vet inte riktigt vad som är upp eller ner. Inte lätt att vara Gusten just nu.

Anmäl
2012-04-02 12:27 #25 av: TjockaBerta

Stackars liten och stackars dig. Jag vet så väl hur orolig man är. Det gör ont i en själv när ens djur lider.

Anmäl
2012-04-02 16:20 #26 av: wintermynta

#25 Jo och sövning är verkligen pesten då han inte riktigt reagerar som han ska. Trots lätt sövning och motgiftspruta (vid halv elva imorse) är Gusten fortfarande inte pigg. Han sover till och från, yrslig och har inte riktigt koll på läget. Har fått i han lite mat och lite vatten. Nu ligger han i soffan och skakar. Har bäddat in honom i fleecefilt då han är kall om tassar och nos suck.

Anmäl
2012-04-02 23:44 #27 av: JereMina

#26 Jag skickar styrkekramar till lilla Gusten och dig och hoppas på bättring. Vi älskar våra djur och vill att de ska ha det bra. Kramar!!!Lugn och fin Skämtar


Anmäl
2012-04-03 11:00 #28 av: [Forest]

26 oj hoppas han blir snart pigg och att detta hjälper. Måste vara jobbigt att inte veta varför hans ögon rinner, stackars liten. Strykekramar från oss.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-04-17 12:47 #29 av: wintermynta

Snart stundar veterinär besök nr 3 (gällande ögonen) och hittills går det väl inte så där jätte bra. Efter att ha provat två olika ögondroppar är vi nu inne på sort nr 3. Höger öga är oki men vänstra rinner fortfarande lika mycket, Börjar bli less men det är väl bara att bita ihop till i maj.

Anmäl
2012-04-17 12:56 #30 av: Amandla

Har vetten kollat Gustens halsmandlar? De kan också påverka allmäntillståndet. Min Emil hade ont i halsen och rinnande ögon, han fick flera antibiotikakurer som inte hjälpte riktigt. Till slut opererades mandlarna bort (samtidigt togs analsäckarna som också krånglat) när han var ungefär ett år gammal, inte förrän vetten skar itu mandlarna syntes det hur angripna de var. Utanpå såg de i stort sett normala ut. Efter den operationen mådde han bra i nästan ett helt år, sen fick han andra besvär tyvärr.

Sen var det så att han saknade den nedre tårkanalen i höger öga, det upptäcktes när vetten spolade igenom tårkanalerna. Vetten sa att man kunde skapa en tårkanal, men bara om jag tyckte det behövdes. Märkligt nog var det inte det ögat som rann mest, utan det andra. Det lugnade sig med åldern.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.