Foder

Naturediet Färskfoder

2012-03-08 19:52 #0 av: [Zipzee]

Hej allihopa!

Jag sitter i skrivande stund och jämför, analyserar och funderar över Naturediets färskfoder. Min hund äter i nuläget Eukanuba Dog Daily Care Sensitive Skin. Jag bytte för ca 2,5 månader sen till detta foder då han blev allergisk mot RC Mini Adult, fick ett himla angrepp av finnar och pormaskar och började dessutom klia sig mer än vanligt i öronen.

Han funkar idag relativt bra på Eukanuba men ju mer jag läser om Naturediet desto med övertygad blir jag om att det är ett bra foder. Det innehåller minst 60% kött, är helt glutenfritt, fritt från konstgjorda ämnen och konserveringsmedel, samt är en certifierad holistisk produkt. Det innehåller dessutom Omega 3 och 6.

Tror ni att detta foder skulle passa bra till min kille? Han har som sagt vissa problem med hunden, har dock blivit bättre. Av RC var han i stort sett konstant lös i magen. Nu när han äter Eukanuba är han oftast bra i magen. Han är en periodare så vissa gånger är han väldigt kräsen och ratar maten, är därför väldigt bra om ni kan tipsa om vilken sort som är mest smakfull. Jag vill ha ett färskfoder då han verkligen slukar sin mat, och jag vill att fodret ska vara holistiskt.

Nu vill jag höra era synpunkter om det här fodret, både bra och dåliga. Glad

 

Anmäl
2012-03-08 20:03 #1 av: [Forest]

Har aldrig hört detta foder alls innan så ska kolla in det fodret lite :) Men VoH är ett foder som jag hörde massor med bra om, ahr du kollat in deras foder? Jag ger 1 mål av färskfoder o 1 torrfoder sen får de annat med bla kycklingklubba,fläsk,nöt osv i råkost. här har du VoH http://www.vomoghundemat.se/

Detta foder som du sett är det förpackat i typ små plastförpackningar? vart ifrån kommer köttet o vad blir kg priset på detta foder?

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-08 20:06 #2 av: [Zipzee]

#1 Jag har kikat på VoH också, men hittar inte det på animail. Vill fortsätta beställa därifrån eftersom det funkat så smidigt hittills. Dessutom får katten mat därifrån. Texas fick lite av Naturediets foder alldeles efter hans kastration då jag blandade hans smärtstillande i det och han verkade verkligen gilla fodret då :)

Anmäl
2012-03-08 20:12 #3 av: [Forest]

2 Okej då förstår jag. Ser lite på innehållet på detta foder du menar antar det är rätt foder jag kollar på Innehållsförteckning:
Kyckling (minst 60%), fullkornsris (minst 5%), Grönsaker (minst 5%), benmjöl, Kelp, Örter, Omega 3 (minst 0,25%), Omega 6 (minst 0,75%)

vet du vad din hund inte tål eller är det just dålig hud som han har o därmed får klåda? Jag kan rek att man annars köper laxolja o ger inte alls dumt bra för hud o tassar mm :) Min systers nakenfis var helt allergisk mot alla sädeslag det var oxå majs o ris inräcknat.

Men kg priset blir ju dyrt du råkar inte ha återfärsäljare på kanske nu VoH i närheten? För man får gratiskorv o prova vi fick det iaf ;) Kgpriset är betydligt billigare o sen är det inga sädeslagheller nu anser jag att lite sädeslag är inte så farligt så länge det är kött som är mer. RC anser jag är sämre foder faktist, dyrt är det oxå för den typen av foder.  

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-08 20:17 #4 av: [Zipzee]

Han är känslig mot vete och soja, men största problemet han har just nu är att han lätt blir torr och därmed får klåda. Har gett honom laxolja, visst blir det bättre men inte så bra som det skulle kunna bli. Naturediet lockar mig främst genom att det är holistiskt och inte innehåller en massa onödigt skit. Jag hade höga förhoppningar om Eukanuba-fodret men det ger inte riktigt det resultat jag vill ha. Och att slippa blötlägga torrfoder vore ju hur skönt som helst! :D

Anmäl
2012-03-08 20:21 #5 av: [Forest]

4 va tusan gillar din hund det så är det iaf bättre än RC o Eukanuba iaf men jag hade någ oxå gett lite extra laxolja till han med.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-08 20:27 #6 av: [Zipzee]

#5 RC kommer jag aldrig under några omständigheter gå tillbaka till, den saken är säker. Han funkar ju på Eukanuba, men vill hitta det där fodret som han blir helt toppen av, både i mage och hud/päls. Naturediet innehåller ju både omega 3 & 6, så tänkte kolla om det räcker med bara det, annars köper jag Dr Baddakys olja :)

Anmäl