Beteende

Arga hundar möter vi!

2012-02-25 10:29 #0 av: [Forest]

Jag har lagt märke till att andra hundar kan ha svårt att läsa av mina hundar. Är det så kanske att pudel med lite päls upplevs som hund med rest ragg, höga svansen ser utmanande ut?

Hur missar mötande hunden då allt annat, som går normalt trots höga svanen så går den glatt? ingen stel hund utan det har sin normala pudelstil :) 

 

 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-02-25 11:08 #1 av: Wisby9211

Disco har jätte svårt att få andra hundar att förstå honom, men pudlar går helt okej så jag tror du har en poäng

Anmäl
2012-02-25 12:05 #2 av: [Forest]

1 jag möter även en pudel som är mindre trevlig han är någ ca 6 år kanske, kanske han inte har mött så många trevliga pudlar änds o lärt sig hundspråket. Jag har även gått förbi hans hem o inte sett en så vaktig hund. :S matten är mesig o antar att denna hund faktist kunde vara urtrevlig, men visst leker pudlar bäst med sin ras :) Men vi har flera andra kompisar som Enja leker med, Donna aktar sig än just pga hon är osäker o rädd. Jag la märke till när jag klippte ner Enja så reagerar andra hundar bättre eller när hon haft på sig täcket.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-02-25 16:59 #3 av: Wisby9211

Disco fick träffa en pudel tjej idag jäklar vad glad han blev, dom sprang runt i minst 10 minuter :P

Anmäl
2012-02-25 19:28 #4 av: [Forest]

3 Ja helt klart leker pudlar bäst de springer jaga leken har samma kroppspråk o man ser verkligen hur de bjuder o bjuder på ta mig då leken. :) idag lekte vi med oxå en pudel en brun fast han är mer grå nu, väldigt hanig så Enja får säga ifrån flera gånger innan han fattar aha hon vill inte jag är i baken eller rider på henne. När han fattat det då är det rjejs lek, extra roligt att Donna hängde på o kuta som en vilde efter :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-02-26 15:15 #5 av: Wisby9211

Så roligt och se hur hundar pratar med varandra och så!

Anmäl
2012-02-26 20:07 #6 av: [Forest]

Tror det eller ej, men vi gick förbi den mindre trevliga pudelnshus var helt annan stämma idag på han :) Jag brukar inte låta hundarna sniffa på andra genom staket/grind men kunde inte låta bli, han pep så sött. Han var urtrevlig visa verkligen att han var snäll, busbjöd o allt. Hans matte titta ut i fönstret o jag visa ett hej med nick hon brukar se sur ut men oj ett smile från henne. Kanske såndan matte sådan hund, han var iaf inte farlig kan jag konstatera. Vi gick vidare o han pep ett bra tag efter oss, underbart väder så idag vart det 2 långproemader. Eftermiddagen gick vi nästan 2 tim var bara jag o vovvarna skönt fridfullt. Flört Mötte vissligen goldentik Ester som vi gick lite sällskap sista biten då dom bor på samma gata. Så söt härligt lugn o trevlig trygg golden :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-02-26 20:26 #7 av: Kitten86

Aldrig själv iaf varit med om att någon hund haft svårt att tolka eller samvara med min pudel som jag alltid håller kortklippt...

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.