Hälsa och sjukdomar

Rinnande ögon

2012-02-09 14:56 #0 av: wintermynta

Undrar om det är vanligt att ögonen rinner på hunden? och att det blir som långa tårar i pälsen med rött stelnat gegg?. Gustens ögon har runnit sen han var valp men jag börjar fundera om detta är normalt eller nåt vi bör uppsöka veterinär för?

Anmäl
2012-02-09 15:11 #1 av: fidojunior

Jag tror det är vanligt att ögonen rinner lite. Fidos ögon rinner lite men mer som slem och det brukar stelna och bli brunt. Jag gillar att pilla bort det haha. Ibland klipper jag bort det. Men rinner det väldigt mycket så är det nog inte bra.

Anmäl
2012-02-09 16:11 #2 av: Wisby9211

Jag gillar oxå att pilla bort det, men disco gillar det inte lika mycket :P

Men det är väldigt normalt med hundar som har mycket hår/päls just i ansiktet.

Men som Fidojunior säger, börjar det rinna mer än normalt kan det ju vara tecken på nån ögon sjukdom som man kanske ska kolla upp :)

Anmäl
2012-02-09 16:47 #3 av: [Forest]

Vanligt o vanligt hmm tja inte mer än andra raser sen beror det på ser mer på kortare nosar då är det toyansikte som rinner mer. Enja får med lite brunt slem är sånt alla får o det tar jag bort med fuktad bomull/papper varannan dag blåsigare väder mer skit i ögonen blir det väl varje dag iaf.  Att dra bort det skulle inte jag göra då det ofta sitter fast i pälsen o det gör ont. Noppra ögonfransarna känns någ rätt fint Flört

Sen var jag med en annan pudel til lvetrinären då hon har mer rinniga ögon och ägaren fick svaret det ligger 2-3 st små små hår fel vid ögonkanalen det gör att ögonvätska rinner ut isf att stanna kvar. Man kan tydligen operera detta och då är chansen 20-30% att det blir lyckat ägaren valde att inte göra op eftersom det är 80-80% chans att det allså misslyckas. Så har man en hund vars ögon rinner mycket så skulle jag gå till vetrinären för närmare titt. Dessa små strån kunde även noppras bort hon gör inte det heller pga det är lätt att man skadar ögat när man pillar där, samt gör det ont

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-02-09 17:03 #4 av: JereMina

Om det är rödbrunt så kan det vara problem med tårkanalerna.Lugn och fin Skämtar


Anmäl
2012-02-09 17:53 #5 av: ms-mee

Visst rinner det i ögonen, men inte så mycket här :)
Men rött? Det låter inte riktigt rätt.

Kolla pälsen runt ögonen. Hubert vet jag har 2 strån precis under ögonen som krullar uppåt, dom kan irritera väldigt mycket. 
De plockar jag bort med pincett :)

Anmäl
2012-02-09 20:16 #6 av: Amandla

Den rödbruna missfärgningen beror ofta på att det blir svamp pga att det är fuktigt hela tiden. Det beror på att hunden är lite försurad i kroppen och botas enkelt med att man tillsätter lite kalk i maten, jag brukar ge Standardts mjölksyrade kalk. Läs mer på Standardts hemsida: http://www.standardkosttillskott.se/svenska-kosttillskott-for-hund-katt-mjolksyrad-kalk.html

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-02-09 20:31 #7 av: [Forest]

TS är det missfärgad pälsen under ögonen? Då är 6 säger men det är inte jätte ovanligt att de får det. Men så tåls det oxå nämna att kanke har din hund lite ögonifektion? Då rinner ögonen mer och det blir gegga. Man kan ofta se om hunden är röd under nedreögonlocket då. Enja fick lätt ögoninfektion jag tog koksalt o sen även  Kamomillte.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.