Allmänt

Har du allergi?

2012-01-08 15:56 #0 av: Ambellah

Undrar om någon här inne har allergi mot pälsdjur men som kan ha pudel och skulle kunna berätta lite kring det? Hur ni fick reda på att pudel kanske passar? Övriga allergier osv? :)

Anmäl
2012-01-08 17:03 #1 av: ms-mee

Jag är allergisk, inte mot all päls men mot hund iaf. Det var anledningen till att vi skaffade pudel. Av alla allergivänliga raser så var det den vi fastna mest för.

Det går jättebra och jag har aldrig reagerat mot någon. Även vänner som är allergiska kan vara här utan problem. Än har vi inte stött på någon som inte klarar av pudlarna.

Men det var ju en chansning med köpet, med tanke på att vi inte träffade valpen innan.
Jag är bara glad att det funkar, nu är pudeln en ras jag aldrig vill vara utan :)

Anmäl
2012-01-08 17:30 #2 av: Amandla

Jag gjorde ett allergitest hos min allergiläkare (går hos en helt suverän specialist) som visade att jag inte reagerade på hund. Men han sa, min kloke läkare, att man mycket väl kan reagera ändå irl och att om det blir så för mig så sätter han in en behandling mot det. Jag reagerar allergiskt mot allt möjligt som gran, ek, björk, mögel, damm, katter, fåglar mm men det enda som någonsin gjort utslag på test är nickel.

Vad jag vet så har jag aldrig känt av mina pudlar, däremot var jag i höstas på besök hos en god vän (också allergiker) som har pudel. Efter ett par dagar var vi lite småsnoriga båda två och klagade, då slog det mig - jag reagerade på hennes pudel och hon på mina! Man vänjer sig nämligen vid sina egna.

En av mina vänner här hemma tål inte mina pudlar, hon kan vara här ett par minuter innan hon känner av dem. Men ska också ärligt säga att hon inte behandlar sin allergi och astma rätt, hon slarvar med astmamedicinen och tar den bara när hon tycker att hon behöver, allergitabletter tror jag inte att hon tar några alls.

Om man jämför det med mig, som har två sorters allergitabletter, astmamedicin och näsinhalator... tar full dos av allt under februari - december, trappar ner lite under januari - februari men ökar igen då jag känner av de tidigaste träden som hassel och al.

Alltså, jag tror att jag klarar mina hundar så bra eftersom jag sköter min medicinering och går på kontroll en gång om året.

Om du är seriöst intresserad av att skaffa pudel så kan det vara smart att be att några av oss här (som redan har pudlar) skicka hem lite avklippt pudelpäls till dig. Det kan du "sniffa" på lite försiktigt, lägga i örngottet och så vidare för att se om det går bra. Klarar du det kan du kanske låna hem en pudel några dagar, om du känner någon vill säga. Annars kan du åka hem till en uppfödare och hälsa på.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-01-08 20:44 #3 av: [Forest]

Sonen har allergi mot pälsdjur men det har växt bort mer o mer på vissa "djursorter". Dok hund finns kvar och häst, men innan hade vi blandras som funka fint fint oxå men det var allergivänlig ras i den oxå, så vissa hundar tål han o vissa ne tvärnit efter X-antal timmar då är det astma och kli i ögonen o täppt näsa. Han tål pussar o allt på pudel han har träffat flera pudlar innan som vi pröva oss lite fram för vara 100% säkra att det skulle funka. Glad Vi har nu katt oxå så jag har sagt ifrån att våra hundar ska vara testhundar för allergi har fått den förfrågan av 2 olika familjer men har man allgeri ska man träffa nån som inte har annat pälsdjur alls annars kan det bli lite fel ;) Jag skulle någ tips om att man provar med åka kanske till en uppfödare för att se om man klarar av deras hundar då är det samma där de bör inte ha annat päldjur om man har pälsallergi.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-01-09 00:20 #4 av: Ambellah

#1 ååh vad mysigt! Lycka till i framtiden :)

#2 underbar historia och undebarra tips! :D
vad jag vet är jag allergisk mot alla pälsdjur förutom kanin och hamster. Jag har testats för hund och det visar att jag är något allergisk men på nyår var det 2 hundar där och jag kände knappt något?? Och då hade jagglömt att ta allergimedicin.. Sen en annan gång var jag hos en annan som hade haft en av sina släktingars hund där bara någon dag innan och jag kunde inte stanna kvar pga av kraftig reaktion.

Din idé med skicka päls var lite rolig haha! Ja gär ju bara 15 så tänk om mamma hittade päls i brevlådan ;)

Jag tycker du har ett väldigt intressant förflutet och vi har lite saker gemensamt genom allergier här och där.

Jag blev erbjuden att ta sprutor i något år för att bli av med allergin mot damm+pälsdjur men det är en lång historia varför jag avböjde förslaget. Jag vill inte att t.ex. skola & fritid ska påverkas nu när jag är ung och inte har så svåra reaktioner förutom en gång när jag fick nässelutslag över hela kroppen när jag inte visste vad jag hade gjort. ringde till rådgivare eller vad det heter och hon sa att vi borde åka till akuten men vi gjorde inte det eftersom vi hade behandlat med kortison allergitabletter m.m

Vilken typ av behandling är det du får om du vill? :)

#3 okej, smart tips där! Tack :) Hoppas också på att mina allergier växer bort :)

Anmäl
2012-01-09 14:22 #5 av: ms-mee

#4 Jo men bara för att man är allergisk reagerar man inte på alla.
Grannen har hund, 2 vuxna och ett par valpar. Jag tål inte valparna eller deras hane, men tiken klarar jag av utan problem.

Så det är väldigt olika

Anmäl
2012-01-09 15:05 #6 av: Amandla

#4 Min läkare menade sån behandling som gör att man tål det man är allergisk mot. Du kanske hört talas om att man kan få sprutor med det ämnet i som man inte tål och att kroppen efter tillräckligt många sprutor vant sig vid ämnet så den slutar att reagera med allergiska reaktioner?

Det där med att få avklippt pudelpäls att lukta på har jag läst på ett annat forum.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-01-09 21:04 #7 av: Ambellah

#5 oj haha snacka om varierande allergi! :o

#6  jaa det var det jag blev erbjuden men då lärde jag ta typ 100 sprutor skriva på kontrakt för att ta dem regelbundet i 5 år osv.
Vet du om det funkar?

Anmäl
2012-01-09 21:52 #8 av: [Forest]

6 det där låter lite tvärtom vad sonens läkare sa, jag hade katt sen han var i magen. När sonen var 3 år konstaterades förkyldningsastma i samma veva gör man pricktest visar sig alla djur var han allergisk imot. Så då säger läkaren gör dig av med katterna o visst jag var dum o gjorde det, han vart super allergisk efter 3-4mån för katter som han inte änds visat ett jota för innan. Så jag kan säga att jag ångrar mig att jag gjorde som han sa o omplacera katterna vi hade. Så det där spruterna låter i mina öron som det stämmer det kan funka Glad

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-01-09 23:12 #9 av: Amandla

#7 Det är ganska vanligt tror jag att man reagerar mer på valpar och hanhundar, fast jag vet inte varför. Med hanhundarna kan det ju förstås bero på att de har fränare urindoft. Valparna å sin sida luktar ju speciellt, den där ljuvliga valpdoften <3

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-01-10 07:52 #10 av: Ambellah

#9 haha okej :)

Anmäl
2012-01-10 20:10 #11 av: Wisby9211

Nu läste jag inte allt då jag inte orkar det just nu men kan tilläga att min syster är känslig mot mögel och djur men pudel har funkat helt okej :)

Vilket vi är jätte glada för!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.