Tävling på pudel.ifokus

Vinnare av månadens pudel - november

2015-11-29 21:45 #0 av: axa

Vinnaren av månadens pudel november - läs vinnarintervjun!

Stort grattis till Catta- och Luna som blev vinnare av månadens pudel november!

Vi tackar för alla fina bidrag som kom in denna månad. Som tidigare nämnt skulle jag intervjua vinnaren med några frågor, tack Catta- som ställde upp med väldigt bra och utvecklade svar!

Vad heter du utanför forumet och hur gammal är du?

Jag heter Catrin och är 24 år.

Fina Luna vann denna månaden, vad är den bästa och sämsta (om hon har någon) egenskapen hos henne?

Luna är en snäll men bestämd dam. Hon är otroligt tillgiven och lyhörd, en riktig mattegris. Hon är väldigt lätt att ha och göra med och det är sällan hon hittar på hyss. Hon trivs bäst med människor. Andra hundar är roliga att busa med i skogen annars får dom gärna hålla lite avstånd tycker hon. 

Hon har även en osäker sida. Nya människor kan vara väldigt läskiga och ska skällas/morras ut. Min bror är särskilt läskig då han är stor och vi ses inte så ofta så hon har inte riktigt fått vänja sig vid honom men allt går att bota med en köttbulle eller två ;).

Hur länge har du varit hundägare och av dem hur många år har pudel funnits i bilden?

Luna är min första hund någonsin. Min bror köpte en hund när han flyttade hemifrån annars har vi inte haft hund i familjen innan. Jag har passat hundar innan Luna så jag var inte helt ovan med att ha en hund i hemmet.

Hur kom du in på rasen och varför valde du storleken storpudel?

 Mitt ex och jag hade varit tsm ca två år innan jag skaffade Luna. Han är allergisk så då började jag kolla på hundar som inte fällde. Först var jag väldigt sugen på portugisisk vattenhund men chefen på mitt förra jobb hade storpudlar och jag tyckte dom var så underbara så jag bestämde mig för att pudel var rätt ras. Jag har alltid varit inne på stora hundar då de är lite mer "att ta i" så det föll naturligt att ta den största varianten.

Hur valde du uppfödare?

Hösten 2012 började jag leta uppfödare. Jag ville ha en lite äldre valp då jag inte tyckte att en 8 veckors valp skulle passa rent praktiskt just då. Samtidigt skulle min chef ta en kull på sin tik(hon ägde hanen också), jag hade det i bakhuvudet hela tiden men var bestämd att jag inte skulle ha en så ung valp. Tiden gick och jag hittade en uppfödare i Norrland som hade en aprikos tikvalp på 6 månader. Valpen verkade underbar men eftersom det var så långt bort(jag bor 1,5h från Sthlm) kände jag att det var lite för långt att åka. 
Chefens valpkull föddes på julafton. Jag var sugen på att ta en valp från henne men var fortfarande osäker om det skulle funka men en så ung valp(jag förstår idag att det hade kvittat hur gammal hunden var men det tänkte jag inte då). Ett par dagar efter julafton får jag ett mms med ett knyte valpar och meddelandet "det finn en vit hane och en grå tik kvar om du är intresserad". och där föll alla murar. Jag hade drömt om att skaffa en grå tik och när man fick en sån underbar valpbild kände jag bara att det är nu eller aldrig så jag tingade lilla Luna :) det var ett väldigt bra beslut! Att jag sedan skulle klara av en 8 veckors valp var ju inte några problem alls,

Hur ser framtiden ut för dig och Luna? 

Vad framtiden bär med sig kan bara tiden visa. Av olika anledningar kan inte jag planera så mycket för framtiden men drömmar har man ju :) Jag skulle gärna våga mig ut i utställningsringarna igen och bli mer aktiv i rallylydnads träningen. Annars tar vi bara dagen som den kommer och har roligt tillsammans.

Anmäl
2015-11-30 14:03 #1 av: [Forest]

Stort grattis hon är så fin Kär trevlig läsning var det med :) 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-11-30 14:15 #2 av: Amandla

Grattis! 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-11-30 15:17 #3 av: Fransu

Grattis! Bilden blev ännu finare åt det här hållet! Glad

"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."

Anmäl
2015-12-01 09:09 #4 av: Catta-

Tack! :) <3

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.