Annons:
Etiketterartiklarhälsasjukdomar
Läst 11618 ggr
Amandla
1/4/12, 6:21 PM

Förhudskatarr

Har du hanhund är förhudskatarr, eller så kallat ”snoppdropp”, något du mer eller mindre får räkna med dyker upp ibland. Det beror på att bakteriefloran i förhuden förändras då och då. I de flesta fall är lite snoppdropp ingenting att oroa sig över.

Snoppdropp – ett tecken på förhudskatarr

Det är vanligt att unga hanhundar drabbas av förhudskatarr. Det yttrar sig i gulaktiga flytningar från förhuden. På en ung hane och i samband med könsmognaden är det särskilt vanligt. I samband med att tikar löper i trakten brukar flytningarna också kunna bli rikligare.

Tyvärr finns det ingen behandling som botar förhudskatarr utan det kommer oftast tillbaka. Du kan dock lindra mängden snoppdropp betydligt genom att då och då spola ur förhuden med fysiologisk koksaltlösning. Ofta märker du förhudskatarr genom att hunden slickar sig ovanligt mycket. Du kan även se gulgröna droppar på golvet och där hunden legat.

Om flytningen börjar lukta illa eller blir blodblandad måste du alltid uppsöka veterinär som kan behandla hunden med medicin. Kontakta också din veterinär om flytningarna tilltar, förhuden svullnar eller om hunden är mycket besvärad.

Så länge flytningarna endast är gulaktiga och luktfria är förhudskatarr inte något farligt för hunden. Har du en hanhund är fläckar efter snoppdropp något du får räkna med.

Susanna Martell

Texten hämtad från http://www.agria.se


Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt
Annons:
[Forest]
1/4/12, 9:45 PM
#1

alltid bra att ta upp detta då det är vanligt bland hanhundar.

Upp till toppen
Annons: